Skip links

Egzozomi: Inovativni Tretman u Regeneraciji Kože

Predstavljamo Vam revolucionarni pristup u nezi kože kroz primenu egzozoma. Naša misija je da Vam pružimo najefikasnije tretmane koji koriste moć prirode i najnovija naučna istraživanja kako bismo Vam pomogli da ostvarite i održite optimalno zdravlje i lepotu Vaše kože.

Šta su Egzozomi?

Egzozomi su minijaturni paketići, veličine između 30 i 200 nm, koji služe kao prenosioci važnih informacija među ćelijama. Oni sadrže različite bioaktivne supstance poput proteina, faktora rasta, RNA molekula, koji imaju ključnu ulogu u regeneraciji, obnovi i zaštiti kože. Možemo slobodno reći da oni ustvari nose informaciju ćeliji kako da se ponaša kao mlađa koža na dubokom ćelijskom nivou.

Klinički je dokazano da egzozomi:

  • Imaju dejstvo protiv upale kože
  • popravljaju otpornost kože 
  • deluju protiv hiperpigmentacija
  • regenerišu i lokalno obnavljaju tkivo
  • stvaraju više kolagena i elastina
  • povećavaju debljinu, čvrstinu i elastičnost kože

Za Koga je Tretman?

Tretmani egzozomima su idealni za osobe koje žele da poboljšaju izgled i zdravlje svoje kože. Oni su posebno korisni za one koji se bore sa problemima kao što su starenje kože, gubitak elastičnosti, proširene pore, pigmentacije, oštećenja od sunca ili drugih faktora.

Egzozomi za podmlađivanje kože

Kako starimo, sposobnost našeg tela da se obnavlja, uključujući njegovu moć da proizvodi kolagen, opada. Sve veći nedostatak hijaluronske kiseline, kolagena i elastina čini da koža bude istanjena, gubi tonus i elastičnost. Zato je tu tretman egzozomima da podstakne kožu da proizvodi kolagen kao nekada i vrati koži čvrstinu i elastičnost koju je imala u mladosti.

Egzozomi protiv rozacee

Rozacea se javlja usled smanjene debljine kože. Mali krvni sudovi kože su više izloženi spoljašnjim uticajima sunčevih zraka, hladnog vazduha i duvanskog dima, pa koža često bude sa ispucalim kapilarima i crvenilom. Egzozomi utiču na regeneraciju i debljinu kože, i samim tim uklanjaju ovaj problem.

Egzozomi protiv hiperpigmentacije

Melanociti koji se nalaze u dubini kože takodje su dostupniji sunčevim zracima kada je koža tanka, lakše se aktiviraju da prave više pigmenta, i sav stvoreni pigment brzo implementiraju da bude vidljiv na površini kože. Zbog starenja kože takve hiperigmentacije se često nazivaju staračke pege

Egzozomi u borbi protiv akni i ožiljaka od akni

Akne su takodje indikacija za uspešno tretiranje zbog antiupalnog dejstva egzozoma, kao i ožiljci od akni, zbog povećane sposobnosti tkiva da se regeneriše.

Za koga nije ovaj tretman?

Ovi tretmani nisu preporučljivi za osobe sa određenim kožnim oboljenjima, kao što su akutne infekcije, aktivne upale kože ili za one koji imaju istoriju alergijskih reakcija na sastojke koji se koriste u tretmanima.

Šta sadrže bočice koje se koriste za tretman?

U jednoj bočici nalazi se 5 biliona egzozoma, 5 sintetskih faktora rasta, aminokiseline, peptidi, antioksidansi i medju njima najmoćniji glutation. U drugoj se nalazi hijaluronska kiselina, 4 sintetska faktora rasta i minerali.

Kako izgleda tretman egzozomima?

Tretman započinje detaljnim čišćenjem kože. Zatim se primenjuju egzozomi korišćenjem specijalizovanih tehnike kao što je mikronidling Dermapenom. Procedura nije bolna i možemo je raditi bez primene anestetik kreme.

Ukoliko je potrebno popraviti kožu već dosta oštećenu starenjem, možemo koristiti PixelRf tretman, ili Erbium laser, takodje bez primene anestetik kreme. Ukoliko radimo tretman ožiljaka, u oba slučaja koristićemo i anestetik kremu zbog drugačijeg protokola tretmana.

Po završetku aplikacije egzozoma na lice stavljamo specijalnu peptidnu masku ili kremu sa egzozomima. Fotodinamska terapija laserom niske snage je završni korak tretmana.

Koliko je Tretmana Potrebno?

Broj potrebnih tretmana varira u zavisnosti od individualnih ciljeva, starosti i stepena oštećenosti kože. Većina klijenata primeti značajno poboljšanje nakon serije od 3 do 5 tretmana, raspoređenih u intervalima preporučenim od strane našeg lekara.

Kada su Vidljivi Rezultati?

Prvi rezultati su često vidljivi već nakon prvog tretmana, sa postepenim poboljšanjem koje se nastavlja tokom narednih nekoliko nedelja. Optimalni rezultati su obično vidljivi nakon završetka preporučene serije tretmana.

Da li se može kombinovati sa drugim tretmanima?

Uz tretman egzozomima možemo koristiti i druge metode stimulisanja stvaranja kolagena kao što su naši Clearlift i ClearSkin laserski tretman, Accent Prime radiotalasni tretman, NIR svetlosni tretman ili FaceStim dijatermokontrakcije. Kombinovanjem sa nekim od ovih tretmana, broj potrebnih tretmana egzozomima može biti manji.

Da li postoji period oporavka nakon tretmana egzozomima?

Koža može biti blago crvena nakon tretmana, sa potpunim prestankom vidljivog crvenila u toku 24h.

Egzozomi cena

Cenu egzozomima možete saznati u cenovniku gde možete videti i cene ostalih naših tretmana.

Zakažite Vaš pregled već danas

Pitate se da li je tretman egzozomima za Vas ili će možda neki drugi tretman više odgovarati Vašim potrebama? Tu smo da odgovorimo na sva Vaša pitanja i nedoumice vezane kako za ovaj tako i za ostale tretmane koji mogu poboljšati zdravlje Vaše kože i Vaš celokupni izgled. Pozovite nas!