Skip links

Laserska epilacija

Medicinska metoda trajnog uklanjanja dlaka

Laserska epilacija funkcioniše po principu laserskog snopa koji sonda usmerava ka koži. Zahvaljujući pigmentu melaninu, koji se nalazi u folikulu dlake, laserski snop se apsorbuje i pretvara u toplotu, što dovodi do uništenja dlake. Pri ovom postupku koža ostaje netaknuta zbog jedinstvenog sistema hlađenja ugrađenog u same aparate.

video
play-sharp-fill

Što je dlaka tamnija i deblja, više će toplote proizvesti u kontaktu sa laserskim snopom, pa će samim tim laserska epilacija biti efikasnija. Lasersko uklanjanje dlaka donosi najbolji rezultat kod osoba svetle puti i tamnih dlačica. Napomenućemo i to da se osobe sa belim i riđim dlakama ne mogu tretirati ovom metodom iz razloga što ovakav tip dlake ne sadrži pigment u sebi, koji je osnova za destrukciju dlake.

Od izuzetnog značaja za bezbedno i uspešno izvođenje laserske epilacije jesu stručnost i iskustvo lekara, kao i kvalitet aparata kojim se lasersko uklanjanje dlaka izvodi. U ordinaciji Sculpturelle koristimo najnapredniji medicinski laser za trajnu epilaciju na svetu, Soprano Ice proizvođača Alma Lasers. Zahvaljujući prednostima ovog aparata, tretiranje i najvećih regija na telu ne traje duže od 60 minuta.

Zbog čega je potrebno ponavljati tretmane?

Dlake našeg tela ne rastu istovremeno i rastu po određenim fazama – faza mirovanja i faza rasta. U isto vreme na našem telu u fazi rasta se može naći 70 do 90% dlaka, dok su ostale u fazi mirovanja. Obzirom da laserski snop može ukloniti dlaku samo ukoliko je u fazi rasta, prvim tretmanom se može uništiti samo određeni procenat dlaka. Iz tog razloga postoji i pauza između tretmana kako bi se preostaloj dlaci omogućio rast i priprema za naredni laserski tretman.

PRE I POSLE

Pogledajte galeriju slika PRE i POSLE naših tretmana

KANDIDATI

Laserska epilacija dlaka će biti najefikasnija ukoliko ste svetlije puti i tamnijih dlaka, što predstavlja idealne uslove za rad našim diodnim laserom, zlatnim standardom laserske epilacije. Sada veliki uspeh možemo postići i u uklanjanju i svetlijih i tanjih dlaka zahvaljujući novom, aleksandritnom tipu lasera.

Takođe, epilacija laserom predstavlja zlatni standard kada je u pitanju lečenje folikulitisa (uraslih dlaka) i ožiljaka nastalih usled folikulitisa. Na ovaj način se istovremeno vrši trajno uklanjanje dlaka i regeneracija kože.

Regije koje možete tretirati laserom su regije tela i lica (osim područja oko očiju). Najćešći tretmani su laserska epilacija pazuha, laserska epilacija bikini zone, laserska epilacija nogu.

PRIPREMA

Kada se budete odlučili za lasersku epilaciju, uslediće detaljne konsultacije. Upoznaćete se sa pripremom i protokolom tretmana, efektima i eventualnim rizikom. Upoznaćemo se sa Vašom medicinskom istorijom, fotografisaćemo područje na kome se vrši laserska epilacija i otvorićemo Vaš medicinski karton.

Saveti kojih bi trebalo da se pridržavate kako biste što bolje bili pripremljeni za lasersku epilaciju su sledeći:

  • Nemojte ići na depilaciju, koristiti električni epilator ili čupati dlake pincetom 4 nedelje pre tretmana.
  • Dlačice možete brijati ili uklanjati kremom, potrebno ih je ukloniti najkasnije 24h pre zakazanog tretmana.
  • Ne koristite preparate koji iritiraju kožu i koji su fotosenzitivni (retinol, AHA kiseline).

PROCEDURA

Na željeno područje nanosimo hidrogel a zatim sondu lasera dovodimo u kontakt sa kožom. Laser emituje snopove određene energije kao pojedinačne impulse ili slivene, u SHR Super Hair Removal modu. Primljena energija kroz dlaku biva odvedena do korena dlake, gde se razvija toplota. Postignuta temperatura biće dovoljna za uništenje korena već postojeće dlake ali i slepljivanje krvnih sudova iz kojih se dlaka hrani. Matične ćelije dlake koje bi trebale da prave novu dlaku, takođe će toplotom biti uništene.

Zahvaljujući jedinstvenom sistemu hlađenja koji aparat Soprano Ice poseduje, tretman je gotovo bezbolan.

Samo trajanje laserskog tretmana zavisi od veličine regije koju tretiramo. Može trajati par minuta za lasersku epilaciju lica i do 30 minuta za veće regije kao što je laserska epilacija ledja ili laserska epilacija nogu.

Broj tretmana koji se preporučuje radi efikasnog trajnog uklanjanja dlačica je individualan, u zavisnosti od tipa dlake. Za većinu regija na telu, obično je potrebno uraditi 4 – 6 tretmana za njihovo trajno uklanjanje. Potrebno je da postoji vremenski razmak između tretmana u trajanju od 6 do 8 nedelja.

Pogledajte ili sačuvajte LASERSKA EPILACIJA FAQ

Pogledajte i naše ostale tretmane

LEČENJE UPALE KORENA DLAKE

LASERSKO UKLANJANJE STRIJA

LASERSKO LEČENJE
CELULITA