Skip links

Akustični talasi

Rešavanje problema celulita je čitav program koji pored pravilne ishrane, unosa tečnosti i fizičke aktivnost zahteva i stručan pristup. Terapija akustičnim talasima predstavlja inovativnu metodu u rešavanju ovog problema ali i lečenja strija i ožiljaka.

Akustični talasi se sa velikim uspehom koriste u medicini. Od 1980. godine primenjuju se u razbijanju kamena u bubregu, a od 1990. za tretiranje ortopedskih stanja. Uz opsežna istraživanja i medicinski potvrdjena klinička ispitivanja, akustični talasi nalaze svoju primenu i u estetskoj medicini. Najnovija otkrića dovela su do razvoja Shockwave tj. Acousticwave aparata za borbu protiv celulita.

Shockwave terapija u borbi protiv celulita

Terapija akustičnim talasima koristi kinetičku energiju, koja se posebnom tehnologijom pretvara u akustični (zvučni) talas velikog pritiska za tretiranje dva najveća uzroka celulita. Akustični talas deluje na fibrozu vezivnog tkiva oko koje se gomilaju masne naslage i na probijanje masnoće u donje slojeve kože. Snažnim vibracijama koje razvija u tkivu, uspeva da dovede do opuštanja i delimičnog kidanja stvrdnutih vezivnih pregrada, čime se oslobađaju zarobljene masti, voda i toksini.

Dragoceno dejstvo akustičnih talasa ogleda se u povećanju protoka krvi kroz tretirano područje i stvaranju novih lanaca kolagena, koji grade novo, kvalitetno elastičnovezivno tkivo. Zbog toga koža postaje čvršća, glađa i zategnutija. U 90% slučajeva povećanje elastičnosti kože traje i do tri meseca nakon što se završi sa tretmanom.

KANDIDATI

Shockwave terapiju preporučujemo svim zdravim klijentima, bilo kog uzrasta, nezavisno od stadijuma celulita. Najbolji rezultati u tretiranju celulita postižu se kod žena bez prekomerne telesne težine.

Mogu se tretirati svi problematični delovi tela koje mogu biti zahvaćeni celulitom: stomak, bokovi, butine, zadnjica, kolena i nadlaktice.

PRIPREMA

Prilikom pripreme vršimo pregled problematičnih delova tela koji su zahvaćeni celulitom i procenjujemo broj potrebnih tretmana za postizanje očekivanih rezultata.

PROCEDURA

Tretman akustičnim talasima traje oko 30 minuta, potpuno je bezbolan i daje osećaj prijatne masaže. Potrebno je 6 – 10 tretmana da bi se osigurali dugoročni rezultati, a značajna poboljšanja vidljiva su već nakon 3 ili 4 tretmana. Efekti terapije akustičnim talasima traju i duže od 6 meseci. Celulit se može držati pod kontrolom ponavljajući tretman dva ili tri puta godišnje.

Tretman akustičnim talasima je idealno kombinovati sa lipolizom i mezoterapijom tela.

NEGA I OPORAVAK

Po završetku Shockwave terapije period oporavka nije potreban. Nakon tretmana možete se odmah vratiti svakodnevoj rutini.

Pogledajte i naše ostale tretmane

TRIACTIVE LASER

LIPOLIZA/MEZOTERAPIJA