Skip links

Med Contour Plus

Med Contour PLUS – NOVI aparat koji predstavlja revoluciju u tretmanima oblikovanja tela, sada je i u našoj ordinaciji, dostupan vama.

Zašto smo odlučili da uvedemo tretman ovim aparatom?

Prema godišnjem izveštaju Udruženja američkih estetskih hirurga, najizvođeniji nehirurški tretman uklanjanja masnih ćelija u Americi u 2013., 2014., 2015., 2016.,2017. i 2018. bio je – Med Contour (u SAD-u pod imenom Vaser Shape)

Na najvećem medicinskom kongresu estetske medicine na svetu “Aesthetic awards“ u Las Vegasu, Dr. Troel je pred stručnom komisijom dobio prestižnu nagradu za „najbolji neinvazivni tretman oblikovanja tela“ (Best Non-Invasive Body Shaping Enhancement) pomoću MedContoura/Vaser Shapea (kako se naziva u SAD-u).

Med Contour Plus tretman ukratko:

  • Uklanja lokalizovane masne naslage
  • Smanjuje celulit
  • Poboljšava tonus kože

U pitanju je tretman koji :

  • Omogućuje trajne rezultate
  • 100% siguran – potvrdila najrigoroznija agencija za ispitivanje kvaliteta medicinskih proizvoda i uređaja (FDA approved)
  • Prijatan tretman (najprijatniji tretman oblikovanja tela, klijenti Med Contour tretman opisuju kao masažu vrućim kamenjem)
  • Bez oporavka („IN & OUT“ tretman ili „lunch break“ tretman)
  • Odmah vidljivi rezultati (prosečno smanjenje obima tretirane regije nakon prvog Med Contour tretmana je do 2,5 cm)

Kako radi Med Contour PLUS?

U pitanju je aparat koji koristi tehnologiju ULTRAZVUKA za razgradnju masnih ćelija i vakuum za proces LIMFNE DRENAŽE.
Novi Med Contour PLUS koristi patentirani aplikator sa dve ultrazvučne glave, postavljene pod uglom od 160 stepeni. Dubinu na kojoj radimo, zavisno od količine masnog tkiva, podešavamo individualno modulacijom frekvence ultrazvuka. Zbog toga možemo prilagoditi tretman različitim regijama u zavisnosti od količine masnog tkiva.

Kako ovaj ultrazvuk deluje baš na masno tkivo?

Svaka ultrazvučna glava sa sonde ispušta po jedan snop energije pri čemu se maksimalna energija skuplja u “špicu formiranog slova V od ultrazvučnih talasa, gdje je najveća zagrejanost tkiva. Kontrolisani ultrazvuk ciljano prodire u potkožno masno tkivo i koncipiran je tako da uz pomoć ovog usmerenog ultrazvuka izaziva razbijanje određenih masnih ćelija, ostavljajući pri tome kožu, krvne sudove i vezivno tkivo netaknutim.

PRIPREMA

Nakon usmenog razgovora o očekivanjima i mogućnostima, kao i uvida u zdravstveno stanje, pristupamo standardizovanom merenju i fotografisanju područja tretmana. Ovaj postupak je neizostavan zbog praćenja rezultata tretmana.

PROCEDURA

Tretman se oseća kao prijatno, intenzivno zagrevanje i masaža tkiva. Zavisno od individualne podnošljivosti toplote, parametre možemo prilagođavati, gde potrebna količina energije za dobar rezultat ostaje ista, samo se vreme tretmana moze produžiti ukoliko je smanjena tolerancija na toplotu. Tako je osigurano da efekat ne može izostati, samo će tretman trajati nekoliko minuta duže.

Nakon tretmana se možete vratiti svojim normalnim aktivnostima, ne zahteva vreme oporavka. Zbog toga je omiljen u svetu kao tretman koji se može obaviti i u pauzi za ručak.

Broj potrebnih tretmana je individualan, zavisno od početnog stanja i problematičnih zona tela. U toku jednog tretmana masno tkivo koje se otopi smanjuje obim tretirane regije minimum za 1cm.

Ukoliko postoji značajan višak kože regije koju tretiramo, predložićemo kombinaciju sa radiofrekventnim Unibody protokolom našeg poznatog Accent Prime tretmana.

Ukoliko postoji veliko zadržavanje tečnosti u organizmu, predložićemo kombinaciju sa Ballancer Pro tretmanom.

Ukoliko je problem celulit III i IV stepena, predložićemo kombinovanje sa Triactive Laser tretmanom ili Akustičnim talasima (shockwave terapijom).

Ukoliko imate višak telesne težine, predložićemo i zdravu restriktivnu dijetu. Za ostale je dovoljno da piju dogovorenu količinu vode i povećaju fizičku u satima nakon tretmana. Voda je neophodna,da bi limfni sistem mogao da metaboliše rastopljenu mast. Fizička aktivnost će obezbediti da se delovi rastopljene masti upotrebe kao energija za tu fizičku aktivnost i trajno nestati iz tela.

Ovom tretmanu ne mogu se podvrgavati osobe koje imaju metalne implante u tkivu u regiji koju je potrebno raditi, istoriju maligniteta, osobe sa neregulisanim visokim krvnim pritiskom i određenim sistemskim i autoimunim bolestima, tromboflebitom, kao i sa trenutnim infekcijama kože i upotrebom izotretinoina u prethodna 3 meseca.

U trudnoći i periodu dojenja, ovaj tretman se ne primenjuje.

Tretmani se ponavljaju na 7 dana do željenog rezultata. Pripremili smo pogodnosti u plaćanju za najčešći program koji je klijentima potreban, za serije od 4 ili 6 tretmana.

Cene može videti u cenovniku

Pogledajte i naše ostale tretmane

TRIACTIVE TRETMAN
CELULITA

ACCENT PRIME
OBLIKOVANJE TELA

BALLANCER PRO
LIMFNA DRENAŽA

LIPOLIZA I MEZOTERAPIJA