Skip links

Hijaluron – Dermalni Fileri koji Vraćaju Godine

Hijaluronski fileri su odlično rešenje da vratite Vašem licu volumen, elastičnost i sjaj koje je izgubilo tokom godina.

Njima se takođe može vršiti korekcija i uvećanje usana, poboljšati izgled nosa ili popraviti asimetrija lica.

U našoj specijalističkoj ordinaciji Sculpturelle izvodimo tretmane hijaluronskim filerima najnovije generacije sa akcentom na zadržavanju prirodnog izgleda. 

video
play-sharp-fill

Zašto odabrati hijaluronske filere za podmlađivanje lica?

Hijaluronski fileri sadrže hijaluronsku kiselinu čija je molekularna struktura identična onoj koju stvara naše telo, ona je sastavni deo naših ćelija i međućelijskog prostora, ima važnu ulogu u balansu vode i regeneraciji jer omogućava adekvatnu hidrataciju.

Hijaluronski fileri služe da nadoknade volumen koji gubimo već nakon 25. godine života, kada površni i duboki masni jastučići kreću da se tope, a kost gubi na gustini pa se resorbuje. Ovaj proces, pored opuštanja retencionih ligamenata, dovodi do toga da imamo utisak da nam je lice “palo”, jer sam kožni omotač postaje “preveliki” za strukture koje se nalaze ispod njega.

Najvažnije je naglasiti da će hijaluronski fileri za lice omogućaiti postizanje i zadržavanje prirodnih kontura, što je i te kako važno za izgled Vašeg lica i osećaj samopouzdanja. Sa njima ćete to i dalje biti Vi, samo osveženi i odmornog izgleda.

Kako izgleda procedura aplikovanja hijaluronskih filera u Sculpturelle ordinaciji?

Pre svake intervencije neophodan je pregled sa našim lekarom specijalistom. Kada obavljamo pregled vezan za hijaluronske filere analiziramo kompletno lice, vrat i dekolte, i pravimo kliničke fotografije. Na osnovu tog holističkog pregleda i saslušavanjem Vaših želja pravimo protokol i plan daljeg rada.

Sam tretman podrazumeva nanošenje anestetik kreme, ponovnu konsultaciju kako bismo potvrdili problem koji želimo da otklonimo i zatim aplikovanje hijaluronskih filera.

Zašto odabrati Sculpturelle za ovaj tretman?

Postojimo već 23 godine, a injekcione tretmane radimo poslednjih 7 godina. Ono što nas generalno izdvaja od ostalih u svim procedurama, pa i kod tretmana hijaluronskim filerima jer to što od samog početka negujemo individualni pristup svakom pacijentu.

Pre svakog tretmana je obavezan pregled stručnog lekara i neretko se desi da nakon pregleda ustanovimo da je pacijentu zapravo potrebaniji neki drugi tretman ili kombinacija tretmana koji će dati više rezultata za željeni izgled.

Dr Katarina Conić koja izvodi ove procedure u ordinaciji je internacionalno sertifikovani lekar za primenu injekcionih tretmana. Specijalizant je plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije i konstantno se edukuje na polju estetske medicine, dermatologije i kozmetologije.

Godinama posećuje svetske kongrese poput IMCAS Paris, AMWC Monaco, 5CC, ISAPS world congress i mnogih drugih. Prisustvuje i radionicama vezanim za injekcione i laserske procedure koje vode najveći svetski stručnjaci u ovoj oblasti i na taj način je uvek u toku sa najnovijim saznanjima i tehnikama rada u svetu estetske i regenrativne medicine.

Koji hijaluron za lice koristimo u Sculpturelle ordinaciji?

U ordinaciji najčešće koristimo hijaluronske filere iz Juvederm Vycross portfolia – Juvederm  Volite, Volbella, Volift, Voluma, Volux i HArmonyCa. Ovo je naš izbor zbog kvaliteta materijala, dugotrajnosti, prirodnog osećaja i mekoće tkiva nakon aplikacije i jako malog procenta javljanja nezeljenih dejstava.

Koje regije se mogu tretirati hijaluronom?

Hijaluronskim filerima tretiramo najčešće lice i vrat. Kombinujemo tehnike i filere različitih gustina i određujemo količinu neophodnu za korekciju određene regije u zavisnosti od potreba pacijenta.

Korekcija usana hijaluronom

Hijaluronski fileri za usta dizajnirani su da dodaju volumen, oblikuju konture i poboljšaju simetriju usana. Ovaj tretman može rešiti probleme kao što su tanke usne, nedostatak definicije ili takozvane “pušačke bore“. Rezultat su punije, mekše i usne koje izgledaju potpuno prirodno i doprinose sveukupnoj harmoniji lica

Korekcija jagodica filerima

Fileri u jagodicama koriste se za poboljšanje volumena i definicije u oblasti jagodica. Ovo može doneti više definisane konture licu, poboljšati simetriju i stvoriti mladalački, podignut izgled. Tretman može takođe ublažiti nazolabijalne bore samim podizanjem gornjeg dela lica.

Full Face tretman hijaluronom

Da bi se postigao maksimalno prirodan i osvežen izgled, za lifting lica hijaluronom nekada je potrebno raditi više regija na licu istovremeno. Tretman se prilagođava specifičnim potrebama pacijenta i u njega može biti uključena korekcija usana, jagodica, popunjavanje bora i poboljšavanje kontura lica.

Oblikovanje brade i vilice hijaluronskim filerima

Definisanje linije vilice hijaluronom (kzv. jawline) fokusira se na poboljšanje jasnoće i konture donjeg dela lica. Ovaj tretman može pomoći u stvaranju vizuelno jače i više definisane vilice, smanjenju pojavljivanja „duplog podbratka“ i postizanju bolje proporcije lica.

Nerirurška korekcija nosa hijaluronom

Hijaluronski fileri nude nehiruršku alternativu za korekciju i oblikovanje nosa, omogućavajući promene u obliku i konturi bez potrebe za invazivnom rinoplastikom. Tretman može ispraviti manje nesavršenosti, kao što su udubljenja, grbe na nosnom mostu ili nedostatak simetrije, pružajući poboljšanje bez dugog perioda oporavka.

Često postavljana pitanja

Da li je dovoljan jedan tretman hijaluronom da rezultati budu trajni?

Hijaluronska kiselina koju filer sadrži je materijal koji je prirodan, a naše telo proizvodi enzim, hijaluronidazu, koji je razlaže. Ovaj proces se dešava stalno u organizmu jer svi mi imamo hijaluronsku kiselinu u tkivu, samo se ona sa godinama sve manje stvara. Upravo zbog ovog procesa razlaganja tretman je potrebno ponavljati na određeni vremenski period, a koliki je taj period zavisi od gustine filera, regije u koju je aplikovan, ali i od koncentracije hijaluronidaze koju vaš organizam proizvodi i vašeg metabolizma i životnih navika.

Da li je tretman bolan?

Pre tretmana aplikuje se topikalna anestezija u vidu anestetik kreme. Takođe, sam filer u sebi sadrži Lidokain koji je anestetik. Procedura je uglavnom bezbolna ili je prisutan minimalan bol.

Kada se vide rezultati tretmana hijaluronom?

Rezultati su vidljivi odmah nakon tretmana ali je finalni rezultat onaj posle dve nedelje, kada nema više otoka i filer se integriše u tkivo.

Neželjeni efekti?

Neželjeni efekti koji mogu da se jave su modrice, otok, blago crvenilo. Može doći do pojave bola na mestu aplikacije, stvaranja otvrdlina ili crvenila u regiji gde je aplikovan filer. Poslednje tri komplikacije su obično posledica preosetljivosti na neki od sastojaka filera i jako su retke.

Da li postoji period oporavka?

Oporavak nakon aplikacije hijaluronskih filera zavisi od regije u koju je filer aplikovan. Najčešće je prisutan otok koji prolazi za 3 do 5 dana a modrice ukoliko se jave mogu trajati 5 do 10 dana.

Kada ne treba raditi tretman?

Tretman ne treba raditi u ciklusu, za vreme trudnoće, dojenja, pre izlaganja ekstremno visokim ili ekstremno niskim temperaturama, nedelju dana pre i nakon stomatoloških intervencija, kada je prisutna bilo kakva infekcija regije koja treba da se injektuje kao i bilo kakva sistemska infekcija, bilo virusna ili bakterijska.

Ko su kandidati za hijaluron?

Ovaj tretman mogu raditi sve zdrave osobe ukoliko za to postoje indikacije, bez obzira na godine i pol. Ne primenjujemo hijluronske filere kod osoba mlađih od 18 godina.

Sa kojim tretmanima se može kombinovati?

U našoj ordinaciji najčešće svim minimalno invazivnim procedurama prethode neinvazivne procedure, tj laserski tretmani, kojima stimulišemo kolagen i poboljšavamo i strukturu same kože. Naravno, nije svima neophodna kombinacija tretmana, a to utvrđujemo upravo na lekarskom pregledu.

Hijaluronski fileri cena

Cena tretmana hijaluronskih filera zavisi kako od regije koja se tretira, tako i od količine hijalurona koji se aplikuje. Detaljnije možete pročitati u cenovniku.

Zakažite Vaš pregled već danas

Pitate se da li ste kandidat za hijaluronske filere ili možda neki drugi tretman? Tu smo da odgovorimo na sva Vaša pitanja i nedoumice vezane kako za hijaluronske filere tako i za ostale tretmane koji mogu poboljšati zdravlje Vaše kože i Vaš celokupni izgled.

Pogledajte ili sačuvajte DERMALNI FILERI FAQ

Pogledajte galeriju slika PRE i POSLE naših tretmana