Skip links

Botox terapija pojačanog znojenja

Botoks u lečenju hiperhidroze

Prekomerno znojenje je iz estetskih razloga vrlo nezgodno i stvara osećaj nelagode. Problem ne predstavlja uobičajeno, već prekomerno znojenje koje se javlja nezavisno od godišnjeg doba, temperature i ostalih vremenskih prilika. Normalnim količinama izlučenog znoja telo izbacuje štetne materije i reguliše telesnu temperaturu, dok prekomerno znojenje nije dobro za zdravlje organizma.

KANDIDATI

Kandidati mogu biti žene i muškarci svih godina kod kojih se javlja problem prekomernog znojenja. Obzirom da je problem medicinske prirode, za njega postoji rešenje u vidu Botox terapije protiv znojenja.

Važno je naglasiti da botox terapija protiv znojenja ne leči problem hiperhidroze, već eliminiše prekomerno znojenje u trajanju do šest meseci. Nakon nekoliko meseci, može se očekivati postupni povratak simptoma. Po želji moguće je opet ponoviti tretman. Kod većine osoba dovoljno je botox terapiju primenjivati dva puta godišnje.

PRIPREMA

Botox terapija protiv znojenja ne zahteva pripreme. Neposrednu pripremu regije za tretiranje vršimo u ordinaciji pred samu proceduru.

PROCEDURA

Botox terapija protiv znojenja počinje nanošenjem anestetičke kreme na željenu regiju. Nakon što krema ispolji svoje dejstvo, područje pazuha se steriliše.

Ovako pripremljen pazuh spreman je za botox terapiju protiv znojenja. Sama primena botoxa podrazumeva oko 10-tak uboda sa jedne i druge strane pazuha. Ubodi se vrše malom insulinskom iglom, kako bi se preparat ravnomerno rasporedio. Doza potrebna za botox terapiju oba pazuha iznosi oko 100 i.j.

Botox deluje na taj način što privremeno blokira provodljivost hemijskih signala nerava na stimulaciju znojnih žlezda. Delotvoran je kod hiperhidroze (prekomjernog znojenja) kod većine pacijenata.

Tretman traje oko sat vremena nakon čega su dozvoljene uobičajene aktivnosti.

NEGA I OPORAVAK

Nakon terapije nije preporučljivo koristiti bilo kakve kozmetičke preparate.

Dosadašnje iskustvo je pokazalo da Botox terapija protiv znojenja koja se primenjuje dva puta godišnje ne dovodi do stvaranja nuspojava.

Nakon 6-9 meseci postupak se može ponoviti.

Pogledajte i naše ostale tretmane

PODMLAĐIVANJE ŠAKA

LIPOLIZA/MEZOTERAPIJA