Skip links

Botoks Protiv Znojenja – Tretman za Lečenje Hiperhidroze

Botoks u lečenju hiperhidroze

Prekomerno znojenje koje se javlja nezavisno od godišnjeg doba, temperature i ostalih vremenskih prilika može biti i više nego neugodno. Problem nije samo estetske prirode već može ozbiljno narušiti samopouzdanje i socijalni život osobe. Ove tegobe od sada možete uspešno eliminisati tretmanom Botoksa u našoj ordinaciji.

Botox koji je inaće poznat po tretmanima protiv bora, uspešno rešava i problem hiperhidroze, tj prekomernog znojenja bez ometanja prirodnog procesa izbacivanja toksina iz tela. 

Kako botox deluje na pojačano znojenje?

Botox privremeno blokira nervne signale odgovorne za aktivaciju znojnih žlezda, efektivno smanjujući znojenje na tretiranom području. Važno je razumeti da se znoj ne preusmerava ni kroz urin ni na druge delove tela; jednostavno se smanjuje znojenje na tretiranim područjima.

Ko su kandidati za botox protiv znojenja?

Kandidati mogu biti žene i muškarci stariji od 18 godina kod kojih se javlja problem prekomernog znojenja. Ovo stanje može imati značajan uticaj na svakodnevni život, smanjujući kvalitet života i samopouzdanje pojedinca.

Botox tretman je pogodan za sve koji se ne mogu adekvatno nositi sa svojim stanjem upotrebom konvencionalnih metoda, kao što su antiperspiranti. Idealni kandidati su oni koji su u dobrom opštem zdravstvenom stanju, bez postojećih neuromišićnih oboljenja i nisu alergični na bilo koju komponentu Botox-a.

Kako izgleda botox pazuha u ordinaciji Sculpturelle?

Botox terapija protiv znojenja ne zahteva pripreme. Neposrednu pripremu regije za tretiranje vršimo u ordinaciji pred samu proceduru.

Botox terapija protiv znojenja počinje izvodjenjem jodne probe, kako bi smo utvrdili veličinu površine koju je potrebno tretirati. Zatim se nanosi anestetik krema na željenu regiju. Nakon što krema ispolji svoje dejstvo, područje pazuha se dezinfikuje.

Ovako pripremljen pazuh spreman je za botox terapiju protiv znojenja. Doza potrebna za botox terapiju oba pazuha iznosi oko 100 i.j.

Botox deluje na taj način što privremeno blokira provodljivost hemijskih signala nerava na stimulaciju znojnih žlezda. Delotvoran je kod hiperhidroze (prekomernog znojenja) kod većine pacijenata.

Ovo se ponavlja nekoliko puta, mislim da nema potrebe.

Celokupan tretman traje oko 45min nakon čega su dozvoljene uobičajene aktivnosti, uz sitne izuzetke.

Koliko Dugo Traje Efekat Botoxa?

Važno je naglasiti da botox terapija protiv znojenja ne leči problem hiperhidroze, već eliminiše prekomerno znojenje na određeni broj meseci. Efekti Botox tretmana za hiperhidrozu obično traju između 6 i 9 meseci. Nakon nekoliko meseci, može se očekivati postupni povratak simptoma. Po želji moguće je opet ponoviti tretman. Kod većine osoba dovoljno je botox terapiju primenjivati dva puta godišnje.

Često postavljana pitanja

Kada počinje da deluje botox?

Efekti Botox tretmana obično se vide već nekoliko dana nakon tretmana, sa maksimalnim efektom koji se postiže nakon 2 nedelje.

Da li Botox utiče na izlučivanje toksina?

Botox ne utiče na prirodnu sposobnost tela da eliminiše toksine kroz znoj. Telo nastavlja da se detoksikuje kroz ostale znojne žlezde. (Opet ovo, 99% znoja cini voda, toksine metabolise jetra koja menja hemijsku strukturu toksina cineci ih netoksicnim i bubrezi koji filtriraju toksine iz krvi i izlucuju ih kroz mokracu.)

Da li postoje neželjeni efekti?

Mogući neželjeni efekti su minimalni i mogu uključivati privremeno crvenilo ili otok na mestu injekcije. Naš tim će vas detaljno informisati o svim potrebnim pre i post tretman uputstvima za optimalne rezultate.

Botox protiv znojenja cena

Cenu tretmana botoksom možete pronaći u cenovniku.

Zakazite Vaš pregled već danas

Ako i Vi imate problem s prekomernim znojenjem, tu smo za Vas! Na pregledu kod našeg lekara imaćete priliku da izložite svoje želje i probleme i zajedno sa lekarom ustanovite da li je Botox najbolji tretman za Vas. Tu smo za sva Vaša pitanja!

Pogledajte i naše ostale tretmane

PODMLAĐIVANJE ŠAKA

LIPOLIZA/MEZOTERAPIJA