Skip links

Laserski tretmani ožiljaka od akni

Ožiljci od akni često narušavaju samopouzdanje i veliki broj ljudi ih se želi rešiti. Danas postoji puno tretmana koji mogu popraviti stanje kože i ožiljaka.

U dermatologiji ožiljci se definišu kao fibrozno tkivo koje zamenjuje normalnu strukturu kože usled povrede ili bolesti.

Kada su u pitanju ožiljci od akni, oni se klinički razlikuju u zavisnosti od intenziteta i dubine upalnog procesa kojima je koža bila izložena, kao i od vremenskog perioda u kome je ta izloženost trajala.

Laserima se u velikom stepenu mogu ublažiti ožiljci koje za sobom akne ostavljaju. Ukoliko se radi o svežim ožiljcima, rezultati su znatno veći.
Svi Laserski tretmani deluju tako što stimulišu proizvodnju kolagena, zatežu postojeći kolagen u tkivu i obnavljaju površinu kože, nakon čega ožiljci postaju manji i plići.

Obično je potrebno uraditi 3-5 tretmana u razmaku od 4-6 nedelja.

Pre tretmana obavljamo pregled, fotografišemo područje rada, radimo Visioface digitalnu analizu lica i procenjujemo stanje Vaše kože. Na osnovu toga odredjujemo individualni plan I protokol tretmana koje ćemo koristiti. Potrebno je potpisati i formular o informisanosti o odabranoj laserskoj proceduri.

PRE I POSLE

Pogledajte galeriju slika PRE i POSLE naših tretmana

Rezultati

Da li su rezultati zagarantovani?

Većina tretmana koje primenjujemo deluju tako što izazivaju kontrolisano oštećenje tkiva na koje koža odgovara procesom zarastanja rane, povećavajući proizvodnju elastina i kolagena.

Različiti organizmi prave različita zarastanja rane kao odgovor na povredu,neki će proizvesti više elastina i kolagena od drugih. Zbog toga je veoma teško sa sigurnošću predvideti tačne rezultate svakog tretmana. Većina naših pacijenata ima odlične rezultate nakon ovih tretmana.

Tretmani koje primenjujemo u lečenju ožiljaka od akni su Clearlift laser, Dye-vl fotorejuvenacija, Pixel RF, Biorevitalizacija faktorima rasta i Fotodinamska terapija.

Pogledajte i naše ostale tretmane

UKLANJANJE HIPERPIGMENTACIJA

LIFTING I PODMLAĐIVANJE KOŽE LICA

LASERSKOLEČENJE AKNI