Skip links

Balancer Pro limfna drenaža

Balancer Pro limfna drenaža,popularno nazvana i PRESOTERAPIJA je vrsta terapeutskog postupka koja stimuliše vensku i limfnu cirkulaciju, doprinosi boljoj regeneraciji i ishrani tkiva, vrši detoksikaciju i uklanja višak tečnosti. Za postizanje ovih rezultata Ballancer Pro koristi pritisak u komorama posebno konstruisanog odela.

Limfna drenaža

LIMFNA DRENAŽA predstavlja postupak podsticanja oslobađanja tkiva od viška tečnosti – limfe. Zašto je potrebno podsticati taj, prirodno regulisan proces? Odgovor leži u činjenici da se odvodjenje limfe iz tkiva sprovodi suprotno sili Zemljine teže, pa je u slučaju dugotrajnog sedenja ili stajanja, čak i kod zdravog organizma, taj proces veoma otežan. Laganim pritiskom od stopala, duž nogu, prema stomaku, mi pomažemo taj usporeni proces otklanjanja viška tečnosti, koja u tkivima čeka da se malo oslobode limfni sudovi, da se u njih ulije i tako odvede iz tkiva.

video
play-sharp-fill

Zašto je bitno obezbediti pravovremenu limfnu drenažu?

Limfa je tečnost koja predstavlja glavni čistač organizma, jer se svi otpadni produkti metabolizma, toksini, bakterije, sve što ćelijama i tkivu više ne treba, odlaže u limfu, kao u posudu za smeće. Cilj limfotoka je otpremiti što pre sav taj tkivni otpad do mesta gde će se preraditi i eliminisati sve štetne sastojke iz organizma. U suprotnom, sledi nagomilavanje štetnih materija u mestima zarobljene tečnosti, koja pogoduju oštećenju a zatim i oboljevanju tkiva. Novi problem koji nastaje je i otežano dopremanje novih potrebnih sastojaka jer krv, koja ih donosi, ne može da se ulije u prepunjeno tkivo i da ih dostavi. Time je ugrožena odbrambena funkcija organizma, imuni sistem je oslabljen, stvara se pogodno tlo za razvoj hroničnih bolesti jer je ozdravljenje usporeno. Sa otežanim oticanjem limfe i eliminacijom toksina istraživanja povezuju i razne alergije, upalne procese, celulit, upale disajnih puteva, mišićnu napetost…

U našoj ordinaciji, koja aparaturnu limfnu drenažu primenjuje od 2002. godine, od nedavno primenjujemo novi uređaj BALLANCER PRO – najsavremeniji sistem medicinske limfne drenaže koji koriste najprestižnije klinike i estetski centri na svetu. Proizvodi ga firma Mego Afek, koja je inače tvorac aparaturne limfne drenaže i ekspert posvećen kompresivnoj terapiji.

KANDIDATI

Ballancer Pro limfnu drenažu preporučijemo u navedenim slučajevima:

  • Loša periferna cirkulacija
  • Otečene noge
  • Kod zadržavanja viška tečnosti i štetnih produkata metabolizma
  • Proširene vene
  • Sportske povrede
  • Celulit
  • Ako je priroda posla kojim se bavite dugo stajanje

Ne preporučujemo je u trudnoći i kod postojanja srčanih smetnji.

PRIPREMA

Ballancer Pro limfna drenaža se odvija prema jednom od mnogih unapred definisanih programa. Koji će program za Vas biti idealan, zavisi od osnovnih tegoba, stanja Vaših krvnih sudova i vrednosti krvnog pritiska koje utvrdjuje lekar na prethodnom pregledu.

PROCEDURA

Ballancer pro limfna drenaža je opuštajući i vrlo prijatan tretman. Pacijent se nalazi u specijalnom odelu u koje se upumpava vazduh do zadatih vrednosti pritiska. Limfna drenaža je pod kontrolom posebnih senzora koje ovaj vrhunski aparat poseduje što ovaj protokol čini sigurnim i bezbednim.

Presoterapija pruža osećaj velikog olakšanja u nogama nakon samo jednog tretmana. Obzirom da je odstranjen višak tečnosti i toksina sam obim nogu je vidno smanjen. Mehanička limfna drenaža podstiče dotok kiseonika i hranjljivih supstanci u tkivo i na taj način podstiče ozdravljenje.

Limfna drenaža traje oko 45 minuta. Broj tretmana zavisi od stanja u kome se Vaš organizam nalazi. Za odlične rezultate preporučujemo 10 tretmana koji se sprovode na svaka 2-3 dana.

Pogledajte i naše ostale tretmane

RDT ENDERMOLOGIJA

TRIACTIVE LASER

LIPOLIZA/MEZOTERAPIJA

ACCENT PRIME