Skip links

Jovena FaceStim – Regenerativna Stimulacija Mišića Lica

Prvi put u Srbiji! NOVO!

JOVENA FACESTIM®

Regenerativna stimulacija mišića lica

FACESTIM® metoda predstavlja jedinstven pristup stvarnom podmlađivanju lica, koristeći sopstvene potencijale našeg organizma. Ova patentirana metoda podrazumeva Intenzivan trening mišića lica uz istovremenu stimulaciju proizvodnje kolagena i elastina u koži, čime postižemo čvršći, zategnutiji, zdraviji i podmladjen izgled lica, na potpuno bezbolan i neinvazivan način. Ovim tretmanom možemo postići HARMONIZACIJU prirodnog izgleda lica, sa vraćanjem volumena koje je starenjem izgubilo.

Kao rezultat postižemo:

  • redefinisane konture lica
  • poboljšan tonus mišića
  • ublažene bore
  • bolju teksturu kože
  • limfnu drenažu lica

FACESTIM® predstavlja patentiranu proceduru, koja istovremeno primenjuje radiofrekvenciju i dijatermokontrakciju. Duboko dermalno remodeliranje i restauracija mišića promovišu zatezanje, učvršćivanje, toniranje i podizanje kože. Mogućnost da selektivno ojačamo određene grupe mišića, kako bi ispravili i određene asimetrije lica je takodje jedinstvena.

Glavno dejstvo ove tehnologije je regeneracija na nivou tkiva: povećava se oksigenacija i metabolizam tkiva, povećava se sinteza sopstvenih proteina, elastina i kolagena, kao i proizvodnja sopstvene hijaluronske kiseline.

Do skoro, neinvazivne procedure u anti age medicini su se više fokusirale na promene na koži i ignorisale starenje mišića, promene masnih jastučića, stanje ligamenata i kostiju lica.

Mišiće tela smo treningom oduvek mogli da očuvamo i popravimo im funkciju za zdraviji i aktivniji kvalitet života bez obzira na godine. Za mišiće lica je do skoro jedini izbor bio njihovo “zamrzavanje” određenim injekcijama, da ne prave pokrete koji odaju bore. Nadoknada volumena najčešća je injekcijama dermalnih filera, u cilju popunjavanja mesta koje je ispunjavao mišić kada je imao svoju masu, dok se starenjem nije izmenio. Ni jedna od tih metoda ne podmlađuje sve strukture koje čine lice, već vrše korekcije da lice IZGLEDA mlađe.

Razumevanjem promena u vezi sa starenjem u svim anatomskim slojevima lica, sada i NEINVAZIVNIM metodama možemo dosegnuti do svih područja zahvaćenim starenjem sa predvidljivijim ishodima.

Mišići lica odgovorni za pokrete su pričvršćeni za kožu sa jedne i kost sa druge strane, kao sloj između, koji uz potkožno masno tkivo daje koži potporu. U mladosti, kada su mišići mladi i punog volumena i tonusa, koža lica je jedra i bez bora. Starenjem, mišić se menja, gubi mišićna vlakna koja mu daju masu i volumen, pa time i koža gubi podršku i celo lice dobija tužan i ispijen izgled. Takođe, mišić gubi snagu kontrakcije, čime postaje opušteniji, sa smanjenim tonusom.

Kada je mišić mlitav, sa smanjenim tonusom, ima veću dužinu, čime dodatno koža preko njega izgleda kao da visi, jer je smanjena podrška koži koju joj taj mišić pruža svojim tonusom.

Starenje mišića lica je rezultat ponavljajućih kontrakcija mišića i promena mišićnog tonusa. Sa godinama se amplituda pokreta skraćuje, mišići lica se izdužuju, a kod nekih dolazi i do gubitka aktivnosti. Bez njihove revitalizacije, nema istinskog podmladjivanja, jer dopuna drugim materijalima koji bi nadoknadili masu ili zamrazavanje nekih mišića da ne prave bore samo privremeno menjaju izgled lica da izgleda manje staro, a zapravo ne podmlađuju ni jedan sloj osim kože.

Revitalizacija mišića je zbog toga budućnost regenerativne i anti-age medicine.

Na elastičnost kože lica utiče kvalitet kolagena i elastina. Starenjem se nivo sinteze kolagena smanjuje, a njegova razgradnja povećava. U međuvremenu, sinteza elastina počinje da opada.

Facestim® procedura razvijena je kao tretman kombinovane bipolarne radiofrekvencije i mišićnih kontrakcija. Radiofrekvenca predstavlja ključnu metodu za stimulaciju fibroblasta u koži da stvaraju mnogo više novog kolagena i elastina, nego što bi to inače činili.

Facestim® metoda nam omogućava da uz povećanje tonusa mišića istovremeno postignemo podmlađivanje kože. Cilj je da se obnove i poboljšaju prirodne strukture našeg lica, kako bi se ponovo uspostavila harmonija volumena lica i poboljšala tekstura i izgled kože.

Ova nova metoda primene dubokog zagrevanja tkiva i mišićnih kontrakcija istovremeno naziva se dijatermokontrakcija.

Izvor visoke frekvencije proizvodi mišićnu kontrakciju i sinhronizovani termalni efekat na kožu, posebno ili zajedno, kako odaberemo da je za pacijenta u tom trenutku potrebno.

Kao što je poznato, radiofrekvencija se koristi za zatezanje kože više od 20 godina sa odličnim rezultatima, mi je primenjujemo od 2007. godine.

Radiofrekventna energija stvara toplotu u tkivu koja:

  1. menja postojeći kolagen i
  2. deluje na fibroblaste, fabrike kolagena u koži, koji se nalaze u vezivnom tkivu – matriksu.

Ako zamislimo da debljina kože i njena čvrstina zavisi od mreže čiju armaturu prave vlakna kolagena a ispunu matrix, jasno nam je da kolagena vlakna treba da budu što čvršća a matrix koji ih okružuje što gušći da bi koža bila čvrsta i otpornija.

Upravo to postižemo radiofrekventnim dubokim grejanjem: Zagrejani fibroblasti proizvode veliku količinu potpuno novog kolagena i remodeliraju tkivo uz povećanje gustine vezivnog tkiva, što kožu čini čvršćom, jedrijom i zategnutijom.

Dijatermokontrakcija nam omogućava da posebno tretiramo određene grupe mišića, kako bismo ispravili određene asimetrije lica. Jedna od glavnih prednosti Jovena® uredjaja i FACESTIM® metode je patentiran način primene biostimulativne radiofrekventne energije, koja proizvodi masivno kontrahovanje mišićnih vlakana uz očuvanje izuzetne udobnosti tokom tretmana, zbog posebno prilagođenog aplikatora.

Koje regije tretiramo?

Tretiramo određene grupe mišića na licu i vratu.

Koliko tretmana je potrebno?

Obično je potrebno 4 do 5 tretmana da bi se postigli željeni rezultati uz tretman od 30 minuta. Tretmani se izvode sa razmakom od 7 dana.

Kakav je osećaj, da li je bolan?

Tretman se dobro podnosi, bezbolan je, kao topla masaža uz prirjatne kontrakcije mišića. Nakon tretmana postoji blago crvenilo, koje se povlači za 20-30 minuta.

Kada se vide efekti?

Efekti su vidljivi već od prvog tretmana, za potpuni učinak je potrebno uraditi seriju tretmana. Rezultati mogu trajati do 6-8 meseci nakon završene serije tretmana.

Rezultati koje očekujemo su poboljšana kontura lica, poboljšan volumen srednje trećine lica i popravljena tekstura kože. Takodje očekujemo podizanje obrva i otvoreniji pogled, kao i harmonizaciju lica u celini.

Da li je potrebno ponavljanje?

Ponavljanjem jednog tretmana na 6-12 meseci očuvaćemo postignute rezultate. Serija tretmana uvek se može ponoviti, bez ograničenja i mogućnosti da sa njima preteramo.

Da li se kombinuje sa drugim tretmanima?

Da. Preporučujemo prvo ovaj tretman, za rad na dubokim slojevima mišića, koji zateže osim mišića i fasciju, uz povećanje produkcije koštanih ćelija u kostima lobanje, za njihovo sporije starenje. Nakon protokola Facestim možemo raditi protokol

Frakcionisanom plazmom za potpunu obnovu kože, u istom tretmanu. Možemo ga kombinovati sa ultrazvučnim i laserskim tretmanima kao i Hydrafacial tretmanom po protokolu koji individualno napravimo. Takodje ga možemo kombinovati sa svi injekcionim procedurama, uključujući faktore rasta iz sopstvene krvi- PRP metodom, skinboosterima, hijaluronskim filerima i botulinum toksinom.

Konačno, zahvaljujući ovoj proceduri, možemo smanjiti količinu ubrizganog filera za volumen i konturiranje lica i postići prirodniji rezultat. Limfna drenaža koju ovim tretmanom postižemo odmah odstranjuje višak tečnosti u licu nakupljen zbog hijaluronskih filera, uklanjajući tzv. “pillow face” nadut izgled. Takođe, možemo ubrzati povratak funkcije mišića oslabljenog dejstvom botulinum toksina, ukoliko je to potrebno.

U kombinaciji sa navedenim metodama, Facestim tretman nam omogućava da poboljšamo konačne rezultate stvarnog podmlađivanja lica koje Vam predstavljamo.

Takođe, ovaj tretman može biti koristan u cilju sprečavanja i odlaganja operativnog liftinga kože lica.

Kada ne možemo raditi tretman?

Osobama sa pejs-mejkerom, metalnim implantima blizu mesta rada, akutnim infejcijama, malignim oboljenjima, osobama sa poremećajima i bolestima cirkulacije, rozaceom, trudnicama i dojiljama

Jovena FaceStim cena

Cena Jovena FaceStim tretmna zavisi od regije koja se radi kao i od broja tretmana koji želite da radite. Detaljnije možete pročitati u cenovniku.

Zakažite Vaš pregled već danas

itate se da li je Jovena FaceStim tretman za Vas ili će možda neki drugi tretman više odgovarati Vašim potrebama? Tu smo da odgovorimo na sva Vaša pitanja i nedoumice vezane kako za ovaj tako i za ostale tretmane koji mogu poboljšati zdravlje Vaše kože i Vaš celokupni izgled.

Pogledajte i naše ostale tretmane

OBLIKOVANJE LICA

CLEARLIFT FACELIFT

ZATEZANJE LICA

HIJALURONSKI FILERI