Skip links

ClearVein

Crvenilo kože lica može biti izraženo u manjem ili većem stepenu usled genetike i nepovoljnih uticaja spoljašnje sredine. Zbog ovih promena koža vremenom postaje iritirana, isušena, često uz osećaj žarenja. ClearVein™ je tretman koji Vašoj koži može povratiti bolju funkciju i izgled.

Tretman obavljamo najsavremenijim medicinskim aparatom Harmony Xl PRO Alma Lasers o kom možete saznati više i na almaharmony.rs.

Lasersko uklanjanje crvenila kože, kuperoze i rozacee

ClearVein™ je poseban protokol u kome se koristi FDA odobreni laser Dye-VL za tretman koji se popularno zove FOTOREJUVENACIJA ili fotopodmlađivanje. ClearVein Dye-VL fotorejuvenacija je veoma brza, efikasna, bezbolna i bezbedna metoda otklanjanja nesavršenosti kože. U okviru ove procedure laserskim zrakom se eliminišu sitni krvni sudovi odgovorni za stalno prisutno crvenilo. Osim toga, deluje se istovremeno na i na teksturu i na tonus kože, tako da uz uklanjanje proširenih kapilara, podstičemo višestruko stvaranje elastina i kolagena, što kožu čini otpornijom na spoljašnje uticaje, bez narušavanja integriteta kože. Zbog odličnih rezultata i bez vremena oporavka nakon procedure, fotorejuvenacija predstavlja jedan od naših najizvodjenijih tretmana u proteklih 13 godina.

Metoda koju koristimo je patentirana Dye-VL metoda, koja ima efikasnost kao standardni Dye laseri, uz povećanu bezbednost i pristupačnost AFT (eng. Advanced Fluorescent Tehnology) tretmana. AFT predstavlja unapređenu IPL tehnologiju i patent Alma Lasera, koja pruža bolje kliničke rezultate uz daleko manje rizika za neželjene efekte po kojima je IPL poznat. Dye-VL koristi kontrolisane talasne dužine 500 – 600nm, optimalne za apsorpciju u pigmentu, što je u ovom slučaju hemoglobin u krvi.

KANDIDATI

ClearVein™ tretman je namenjen smanjivanju

  • crvenila kože,
  • kuperoze,
  • rozacee,
  • uklanjanju sitnih kapilara
  • crvenih ožiljaka i
  • PIH (postinflamatornih hiperpigmentacija)

Lasersko uklanjanje crvenila kože može se raditi na bilo kojoj problematičnoj regiji ali se ova metoda najčešće primenjuje na licu.
Dye-VL Fotorejuvenacija se ne preporučuje u letnjim mesecima. Predeo koji se tretira ne sme biti osunčan minimum 4 nedelje pre i 2 nedelje nakon tretmana.

Ovaj tretman ne može se raditi osobama koje boluju od epilepsije, imaju aktivnu infekciju i aktivni herpes, vitiligo, sklonost ka stvaranju keloida, kancer, na terapiji su Roakutanom ili drugim fotosenzitivnim lekovima, kao i u peridu trudnoće i dojenja.

PRIPREMA

Pre tretmana obavljamo pregled, fotografišemo područje rada, radimo Visioface digitalnu analizu kože lica i procenjujemo stanje Vaše kože. Na osnovu toga odredjujemo individualni plan i protokol tretmana, parametre laserske energije koja će se u tretmanu koristiti kao I plan za druge dodatne procedure ukoliko za tim postoji potreba. Potrebno je potpisati i formular o informisanosti o Dye-VL laserskoj proceduri.

PROCEDURA

Pre same procedure pristupamo temeljnom čišćenju kože a zatim na područje rada nanosimo provodni gel. Kontaktni gel izmedju kože i sonde uz opisani sistem hladjenja u potpunosti eliminiše neprijatne osećaje u toku sprovodjenja procedure.

Dye-VL impulsi primenjuju se kao kratkotrajni svetlosni impulsi, uz intenzivan sitem hladjenja koji sonda poseduje, tako da se toplota svetlosnog izvora oseća minimalno. Ukoliko je koža osetljivija, prilagodjavamo stepen hladjenja na sondi, jer nema razloga da bilo ko ovaj tretmanoseća neprijatnim. Svetlosni zrak upija pigment krvi – hemoglobinu. Apsorbovana energija pretvara se u toplotu koja zalepi zidove sitnih krvnih sudova i na taj način ih eliminiše. Tretman traje 10 minuta za celo lice, ili 30 minuta ukoliko je potrebno tretirati vrat i dekolte.

Nakon tretmana nema potrebe za oporavkom, kod najosetljivije kože može biti prisutno blago crvenilo koje se brzo povlači.

Obično je potrebno 3 – 6 tretmana koji se ponavljaju na 3 – 4 nedelje. Preporučeni tretmani održavanja su jednom na 6 meseci ili jednom godišnje.
Koža lica u narednim nedeljama smanjuje stepen crvenila, proširenih kapilara je manje, reaktivnost kože na spoljašnje uticaje postaje manja. Osim toga koža postaje mekša, finija, baršunasta, smanjuje se dubina sitnih bora, glatka i zategnuta. Samim tim izgleda svežije i odmornije.

NEGA I OPORAVAK

Nakon tretmana nema potrebe za oporavkom, kod najosetljivije kože može biti prisutno blago crvenilo koje se brzo povlači.

Koža lica u narednim nedeljama smanjuje stepen početnog crvenila, proširenih kapilara je manje, reaktivnost kože na spoljašnje uticaje postaje manja. Osim toga koža postaje mekša, finija,

Obično je potrebno 3 – 6 tretmana koji se ponavljaju na 3 – 4 nedelje. Preporučeni tretmani održavanja su jednom na 6 meseci ili jednom godišnje.
Za dugotrajne rezultate poželjno je primenjivati posebnu dermokozmetiku koja se primenjuje kod kože kojoj je narušen lipidni sloj, prirodna barijera koja štiti kožu od spoljašnjih uticaja.

Preporuka je svakodnevno koristiti kreme sa zaštitim faktorom SPF preko 25.

Pogledajte i naše ostale tretmane

FOTOREJUVENACIJA

HEMIJSKI PILING