Skip links

Lasersko uklanjanje strija

Strije su vrsta ožiljnog tkiva koje nastaju nakon naglog rastezanja kože, kada njena elastičnost nije dovoljna za toliku promenu površine i dolazi do pucanja kolagena i elastina. Kao odgovor na njihovo zarastanje, nastaju strije. Ovaj process se obično dešava u pubertetu kod naglog rasta, naglog dodavanja ili gubitka težine i u poslednjim mesecima trudnoće.

U početku su strije roze ili crvene boje, kasnije braon, da bi vremenom izbledele i postale bele, sedefne trake, deblje pod prstima od okolne kože.

Strije često narušavaju samopouzdanje i veliki broj ljudi ih se želi rešiti. Danas postoji puno tretmana koji mogu popraviti stanje kože i strija.

Laserima se u velikom stepenu mogu ublažiti strije i zategnuti koža. Ukoliko se radi o svežim strijama, rezultati su znatno veći.

Svi Laserski tretmani deluju tako što stimulišu proizvodnju kolagena, zatežu postojeći kolagen u tkivu i obnavljaju površinu kože, nakon čega strije postaju manje vidljive i tanje.

Obično je potrebno uraditi 3-5 tretmana u razmaku od 4-6 nedelja.

Pre tretmana obavljamo pregled, fotografišemo područje rada i procenjujemo stanje Vaše kože. Na osnovu toga određujemo individualni plan i protokol tretmana koje ćemo koristiti.

Potrebno je potpisati i formular o informisanosti o odabranoj laserskoj proceduri.

Rezultati

Da li su rezultati zagarantovani?

Većina tretmana koje primenjujemo deluju tako što izazivaju kontrolisano oštećenje tkiva na koje koža odgovara procesom zarastanja rane, povećavajući proizvodnju elastina i kolagena.

Različiti organizmi prave različita zarastanja rane kao odgovor na povredu, neki će proizvesti više elastina i kolagena od drugih. Zbog toga je veoma teško sa sigurnošću predvideti tačne rezultate svakog tretmana. Većina naših pacijenata ima odlične rezultate nakon ovih tretmana.

Tretmani koje primenjujemo u lečenju strija su Clearlift laser, Dye-vl fotorejuvenacija, Pixel RFi Biorevitalizacija faktorima rasta.

PRE I POSLE

Pogledajte galeriju slika PRE i POSLE naših tretmana

Pogledajte i naše ostale tretmane

LASERSKO LEČENJE
CELULITA

LASERSKO UKLANJANJE KAPILARA I CRVENILA

OBLIKOVANJE TELA, LEČENJE CELULITA I ZATEZANJE KOŽE