Skip links

Lipoliza i mezoterapija tela

Problem celulita najčešće je uslovljen metabolizmom i načinom na koji se telo bori sa masnoćom. Pored toga što narušava estetski izgled, celulit može biti ozbiljan i bolan. Promena načina života i ishrane jeste prvi korak u rešavanju problema, ali za maksimalne rezultate treba uključiti i anticelulit tretmane.

video
play-sharp-fill

Medicinska metoda u borbi protiv celulita i masnih naslaga

Mezoterapija tela je metoda u kojoj se, pomoću igle, u gornje slojeve kože aplikuju supstance u cilju otklanjanja masnih naslaga, celulita i regeneracije kože. Supstance koje se koriste su vitamini, aminokiseline, minerali, lipolitici, venotonici.

U ordinaciji Sculpturelle u radu koristimo mezoterapijske proizvode registrovane za injekciono davanje. Supstance i koktele koje ćemo primeniti određujemo individualno, zavisno od problema koji je potrebno tretirati.

KANDIDATI

Mezoterapija tela se može raditi svim zdravim osobama od 18. do 65. godine života. Primenjuje se kao uspešan tretman za rešavanje:

  • Celulita
  • Lokalizovanih masnih naslaga
  • Starenja kože

Tretman se sprovodi po regijama:

  • Regija zadnjice, butina i potkolenica
  • Regija stomaka i pojasa
  • Regija ruku i ramenog pojasa

Mezoterapija tela se ne može raditi osobama sa autoimunim i infektivnim bolestima, trudnicama i dojiljama.

PRIPREMA

Priprema podrazumeva detaljni pregled i konsultacije na osnovu kojih se utvrđuje individualan protokol za svakog klijenta ponaosob.

PROCEDURA

U zavisnosti koje nedostatke želimo tretirati i individualanog protokola koji smo prethodno utvrdili, proceduru mezoterapije odvijamo u fazama:

  • U prvoj fazi, primenjujemo koktele koji povećavaju mikrocirkulaciju i omogućavaju bolju ishranu i detoksikaciju tkiva
  • U drugoj fazi primenjujemo koktele koji mogu razložiti fibrinske pregrade koje drže zarobljene masne ćelije i formiraju izgled narandžine kore
  • U trećoj fazi na red dolaze lipolitički kokteli koji rastapaju masne naslage

Ovakvim pristupom direktno delujemo na uzrok nastanka problema, pa je, uz nastavak predloženih aparaturnih tretmana, efekat siguran i dugotrajan. Tretman mezoterapije radi se jednom nedeljno, broj potrebnih tretmana je individualan, obično iznosi od 6 do 12 tretmana.

NEGA I OPORAVAK

Za mezoterapiju tela apsolutnih kontraindikacija nema. Vrlo retko se mogu javiti otok, bol i crvenilo prolaznog karaktera. Nakon tretmana mezoterapije ne preporučujmo sunčanje. Takođe treba odložiti depilaciju i masažu tretiranih zona.

Pogledajte ili sačuvajte Lipoliza FAQ

Pogledajte i naše ostale tretmane

PODMLAĐIVANJE ŠAKA

TERAPIJA POJAČANOG ZNOJENJA