Skip links

iPixel Erbium Laser

Laserski tretmani obnavljanja kože

iPixel Erbijum laserski tretman predstavlja jedan od najnovijih pristupa za obnavljanje i podmlađivanje kože. Spada u grupu RESURFACING tretmana, kada se postojeća površina kože kontrolisanim laserskim zrakom ošteti i ukloni, da bi je zamenila nova, glatka i kvalitetnija koža. Preporučujemo ga za kožu sa neujednačenim tenom, proširenim porama ili ožiljcima, kao i finim borama.

U procesu starenja menjaju se ton i tekstura naše kože. Pojavljuju se fine linije i bore oko usana i očiju, kao i bore na čelu. Koža dobija tamnije mrlje, staračke pege i fleke, zbog čega ten postaje neujednačen i koža izgleda gruba, nedovoljno negovana.

video
play-sharp-fill

iPixel Erbium laserski tretman služi za obnavljanje kože, da umanje nepravilnosti nastale procesom starenja i ranijim oštećenjima, čime se postiže POBOLJŠANJE UKUPNOG IZGLEDA KOŽE, popravlja se ten, elastičnost i tekstura tretirane regije.

Efekat iPixel erbium tretmana lica ogleda se u

  • Smanjenju površnih hiperpigmentacija
  • Sužavanju proširenih pora
  • Povećanju elastičnosti i debljine kože
  • Popravljanju ožiljaka
  • Zatezanju kože

Osim na licu, iPixel erbium tretman radimo na telu za

  • uklanjanje strija
  • uklanjanje ožiljaka

iPixel laserski tretman je pogodan i efikasan za većinu tipova kože. Ovaj tretman zahteva i određeno vreme oporavka nakon tretmana, u kome će se stara i oštećene koža postepeno zameniti potpuno novom i blistavom mladom kožom. Vreme oporavka zavisiće od protokola tretmana koji budemo primenjivali, od nekoliko dana za površne promene na koži do nedelju dana, kod intenzivnijeg protokola za postizanje dugoročnih antiage rezultata.

Možemo ga kombinovati sa drugim laserskim tehnologijama, čak i u istom tretmanu, protokoli koje su lekari širom sveta razvili za korišćenje ove tehnologije svrstavaju ga u rang jednog od najučinkoviitijih lasera za obnovu kože sa najmanjim potrebnim vremenom oporavka.

Kako deluje?

iPixel je tretman u kome se Erbium laserski zrak talasne dužine 2940nm isporučuje na kožu u vidu podeljenog na 7×7 ili 49 snopova koji na koži ostavljaju trag u vidu malih pečata sastavljenih od 49 tačkica – pixela. Ovaj snažan laser je frakcionisano, odnosno delimično povredio delove kože i oštetio delove koji već imaju oštećenje. Delovi kože između povređenih tačkica – pixela pokrenuće proces regeneracije kože, kao posle bilo koje ogrebotine i povrede i zameniće očtećene pixele novom i zdravom kožom. Ovaj način rada je visoko precizan i njime tretiramo samo površne slojeve kože, sa tačno određenom i kontrolisanom dubinom prodiranja i snagom. Istovremeno, zagrevajući dublje slojeve kože, povećavamo produkciju elastina i kolagena i stimulišemo cirkulaciju, što sve rezultuje ubrzavanje procesa zarastanja i vremena oporavka povređene kože. Nove ćelije kože će zameniti stare i oštećene ćelije kože ili ožiljnog tkiva, a cela će regija izgledati zdravije i sveže, sa bitno popravljenim ukupnim izgledom.

Za koga je iPixel Erbium laserski tretman?

Laserski piling može se raditi skoro svakoj koži kojoj je potrebno obnavljanje u cilju otklanjanja nepravilnosti na koži nastalih izlaganjem suncu i starenjem. Ovaj moćan LASERSKI PILING otkloniće tragove oštećenja na koži daleko komfornije i efikasnije od napornih tretmana hemijskim pilinzima i drugim mehaničkim sredstvima slične namene, uz daleko brži oporavak i sa mnogo manjim rizicima i neželjenim dejstvima.

Tretman bora, ožiljaka i strija je jedna od osnovnih indikacija za iPixel Erbium tretman. Podešavajući način rada prema dubini promene koju tretiramo, sa visokom preciznošću možemo odrediti iz kojeg sloja kože nam je potrebna obnova i tretman pojedinačno prilagoditi svakoj promeni koju smo za tretman odabrali.

Nije neophodan anestetik, ali ga koristimo ukoliko se radi o osetljivim delovima lica ili određenim ožiljcima. U toku tretmana kožu hladimo Cryo 6 Zimmer aparatom pa je neprijatnost osećaja pri radu smanjena na minimum.

Da li je bolan, da li postoji vreme oporavka?

Tokom tretmana osetićete sitne toplotne impulse, nakon čega se razvija intenzivan osećaj toplote narednih nekoliko sati. Crvenilo i blagi otok kože trajaće narednih 2-5 dana i to je normalan proces obnove kože. Ten će izgledati preplanulo, sa sitnim tamnim tačkicama – pixelima narednih 3-7 dana. U tom periodu mazaćete na lice dogovorenu dermokozmetiku namenjenu ubrzanoj obnovi kože i obavezna je upotreba kreme sa visokim zaštitnim faktorom spf iznad 30. Koža će se u narednim danima, kao i nakon sunčanja, perutati a negde i preljuštiti nakon čega se otkriva nova, sjajna i blistava koža. Period potpunog oporavka kože iznosi nekoliko dana za Laserski piling, dok za protokol potpune obnove kože traje 7-14 dana.

Ukoliko radite ili imate obaveze preko nedelje, idealan dan za izvođenje procedure je petak, kako bi se najintenzivniji simptomi oporavka kože odigrali u naredna dva dana vikenda.

Naredne 4 nedelje potrebno je izbegavati izlaganje suncu.

Nastavak kućne nege i zaštite nove kože biće ključan za trajanje postignutih rezultata.

Koliko je tretmana potrebno?

Dovoljan je i jedan tretman za obnovu površine kože. Za tretman ožiljaka ili potpunu obnovu kože sa dugoročnim rezultatima, preporučujemo 3-5 tretmana sa vremenskim razmakom od 2-4 nedelje, zavisno od protokola koji je potrebno primeniti.

Ovaj tretmna možemo kombinovati sa drugim laserskim procedurama, kao što su Dye-VL fotorejuvenacija, Clearlift Laser i ClearSkin Laser.

Pogledajte i naše ostale tretmane

JUVEDERM VOLITE

MEZOTERAPIJA

PRP PLAZMALIFTING