Skip links

PRP Tretman – Podmlađivanje Lica Krvnom Plazmom – Plazmalifting

Rešite se opuštene kože, neujednačenog tena, hiperpigmentacije i ožiljaka od akni uz pomoć Vaše sopstvene krvne plazme bogate trombocitima. U ordinaciji Sculpturelle specijalizovani smo za najsavremenije PRP tretmane, revolucionarni pristup u rejuvenaciji kože i kose koji koristi prirodne sposobnosti vašeg tela za lečenje. Pomažemo Vašoj koži u stimulaciji kolagena i tako zatežemo kožu lica, ujednačavamo ten i smanjujemo sve nesavršenosti kože, vraćajući mladalački izgled i prirodnu lepotu.

video
play-sharp-fill

Šta je PRP Tretmanlica i kose?

PRP ili plazma bogata trombocitima dobija se centrifugiranjem sopstvene krvi. Faktori rasta iz PRP-a imaju moć da stimulisu fibroblaste u koži na sintezu novog kolagena, a posebnim mehanizmima deluju na sprečavanje sinteze melanina, pigmenta čijim prekomernim stvaranjem dolazi do pojave hiperpigmentacija i melazme. Takođe utiče na poboljšanje prokrvljenosti skalpa čime možemo da utičemo na sprečavanje prekomernog opadanja kose, a ukoliko postoje “uspavani” folikuli dlake i na rast nove kose.

Kako se primenjuje PRP?

U ordinaciji Sculpturelle, PRP podmlađivanje lica krvnom plazmom možemo primenjivati pomoću šprica i igle ili uz mikronidling, u zavisnosti od ciljane oblasti i specifičnih problema koje ciljamo.

Koji je proces PRP terapije?

Protokol tretmana uključuje tri sesije sa razmakom od meseca dana, nakon čega sledi po jedan tretman održavanja svakih 6 meseci. Ovaj raspored osigurava kontinuirano poboljšanje teksture, tona i ukupnog zdravlja kože. A u zavisnosti od problema na koji želimo da utičemo biramo tehniku izvođenja procedure.

Kako se izvodi PRP tretman u Sculpturelle ordinaciji?

Naša tehnika varira u zavisnosti od regije koja se tretira i specifičnih problema koje ciljamo. Možemo koristiti špric i igla, mezoterapijski pištolj ili dermapen za apliciranje PRP-a u odgovarajući sloj kože. Za tretmane lica i vrata, pre tretmana nanosi se topikalna anestezija, dok se tretmani skalpa izvode bez anestezije.

Koje regije radimo kada je PRP tretiman u pitanju?

  • PRP tretman lica
  • PRP tretman lica, vrata i dekoltea
  • PRP tretman kose

Zašto odabrati nas za ovaj tretman?

U ordinaciji koristimo specijalne kitove za PRP koji nam omogućuju da uvek imamo adekvatan broj trombocita u izolovanoj plazmi, za razliku od nespecifičnih laboratorijskih epruveta gde nikada nismo sigurni koliko smo adekvatan uzorak izolovali. To garantuje uspeh tretmana, naravno pod uslovom da je osoba u startu adekvatan kandidat za PRP tretman. Pre tretmana tražimo od pacijenta da na pregled donese rezultat krvne slike kako bi smo to i utvrdili.

Da li postoji proces oporavka nakon PRP tretmana?

Nakon tretmana može se javiti crvenilo, blagi otok, eventualno modrice ukoliko se radi iglom. Sve ovo traje 24-48h a nakon toga se pacijent moze vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima bez problema.

Koliko traje PRP tretman?

Sam tretman sa celokupnom pripremom traje oko pola sata, a naše osoblje se trudi da kompletno iskustvo svakom pacijentu bude što prijatnije.

Može li PRP leči ožiljke?

Da, PRP tretman za ožiljkedaje sjajne rezultatei, posebno kada se radi dermapenom, može efikasno tretirati ožiljke. Ova kombinacija pojačava sintezu kolagena i elastina efikasnije, direktno adresirajući tkivo ožiljka.

Koliko PRP tretmana je potrebno i koliko traju rezultati?

Preporučuje se serija od tri tretmana sa razmakom od mesec dana, nakon čega sledi jedan tretman održavanja na svakih 6 meseci za optimalne rezultate. Broj tretmana kose zavisi od uzroka Vašeg gubitka kose. 

Rezultati traju sve dok se revnosno dolazi na održavanje, ukoliko se prestane sa terapijom prirodan proces opadanja kose ili sinteze melanina nastavice se svojim tokom. Dakle, ne može se uraditi serija tretmana i očekivati trajan rezultat.

Najčešće postavljena pitanja

Da li je PRP tretman bolan?

Pre tretmana se nanosi anestetik krema tako da tretman nije bolan, a kod tretmana za skalpa moze da se javi blaga neprijatnost ali ne bol.

Da li postoje neželjeni efekti?

Pošto je PRP izveden iz sopstvene krvi pacijenta, ne postoje neželjeni efekti povezani sa samom plazmom. Normalne reakcije na injekcione tretmane, kao što su crvenilo, otok ili modrice, variraju na osnovu osetljivosti kože i tehnike rada.

Kada se mogu očekivati rezultati?

U proseku, rezultati su vidljivi mesec dana nakon prvog tretmana.

Da li postoji period oporavka?

Period oporavka je praktično nepostojeći. Odmah nakon tretmana prisutno je crvenilo tretirane regije koje traje manje od 24h. Retko može doći do edema tretirane regije, ali i on nestaje u opisanom roku.

Koje su kontraindikacije i kome se tretman ne preporučuje?

PRP koji se koristi u estetske svrhe je bezbedna procedura, sa veoma malim brojem kontraindikacija. Najčešći neželjeni efekti su crvenilo i blag do umeren otok tretirane regije, koji su prisutni vrlo kratko. Ko ne bi trebao da se podvrgne tretmanu? Tokom pregleda lekar će utvrditi da li je ova procedura indikovana za Vaš problem i da li je bezbedna za Vas. Tretman nije preporučen za trudnice i dojilje kao i pacijente koji imaju određene zdravstvene probleme. Naši stručnjaci će odrediti Vašu pogodnost za tretman tokom konsultacije tako da nema potrebe za brigom.

PRP Tretman cena

Pitate se da li ste kandidat za PRP tretman ili možda neki drugi? Tu smo da odgovorimo na sva Vaša pitanja i nedoumice vezane kako za ovaj tako i za ostale tretmane koji mogu poboljšati zdravlje Vaše kože i Vaš celokupni izgled.

PRP Tretman cena

Cena PRP tretmana zavisi od regije koja se radi. Detaljnije možete pročitati u cenovniku.

Pogledajte ili sačuvajte PRP FAQ

Pogledajte i naše ostale tretmane

8-POINT FACELIFT

JUVEDERM VOLITE