Skip links

Podmlađivanje šaka

Postoji mišljenje da šake odaju godine, uz istovremeno saznanje da koža šaka najbrže stari.

Starenje kože šaka rezultat je prirodnog procesa starenja, kao i svih ostalih delova tela, ali i svakodnevne izloženosti štetnim ultravioletnim zracima sunca i ostalim faktorima spoljašnje sredine. Promene koje nastaju dovode do pigmentnih promena, gubitka hidratacije, pojave bora, smanjenja potkožnog masnog tkiva, gubika elastičnosti i stvaranja opuštene kože.

Postoji veliki izbor procedura kojima možemo popraviti stanje kože šaka, zavisno od vrste promena koje su na njima nastale.

Promene u boji i teksturi kože, uključujući i sunčane ili staračke fleke, mogu se primetiti već posle tridesete godine života. Zavisno od stanja kože, odabraćemo laserski tretman koji će razložiti postojeće hiperpigmentacije. Posebna vrsta hemijskog pilinga i sistema kontrole stvaranja pigmenta takođe može biti naš izbor u otklanjanju ovog znaka starenja kože šaka.

Bore i opuštena koža su drugi zadatak koji trebamo rešiti. Starenjem se smanjuje stvaranjeanje kolagena i elastina u koži, dva proteina odgovorna za jedrinu i čvrstinu kože. Kao i za lice, različite opcije hidratacije i unosa aminokiselina i faktora rasta kao elemenata za stvaranje proteina, prvi su korak u popravljanju funkcije kože. Tako hidrirana i stimulisana koža , daće dosta bolji odgovor na lasersko podmladjivanje, koje je ključ svakog tretmana podmladjivanja šaka. Radi se o ClearLift laser tretmanu koji deluje na pet dubina kože, ponovo stvara kolagen,uklanja bore a površinu kože ostavlja glatkom i svežom. O Clarlift tretmanu više možete pročitati ovde.

Gubitak potkožnog masnog tkiva dovodi do izgleda suvih, košćatih ruku. Jedini način da ovaj nedostatak otklonimo je da izgubljeno tkivo nadoknadimo. I ovde je naš prvi izbor Clerlift laser tretman, posle koga možemo dopunu izvršiti hijaluronksim filerima.

Najbolji rezultati postižu se nakon individualno napravljenog plana, kombinacije procedura koje će za najkraće vreme dati dugotrajne rezultate.

Pogledajte i naše ostale tretmane

TERAPIJA POJAČANOG ZNOJENJA

LIPOLIZA/MEZOTERAPIJA