Skip links

Mezoterapija

Mezoterapija je nastala još 1952. godine u Francuskoj, kada je doktor Michel Pistor osmislio metodu sa idejom da redukuje bol. Nakon objavljivanja njegovog rada, više od pola veka mezoterapija se koristila u svrhe terapije bola, sportskih povreda, degenerativnih oboljenja. Danas, mezoterapija sve više nalazi primenu u estetskoj medicini i predstavlja jedan od načina podmlađivanja i toniranja kože.

Vratite koži tonus, elastičnost i sjaj

Mezoterapija je metoda kojom se uz pomoć igle u gornje slojeve kože aplikuju supstance u cilju regeneracije kože. Izbor revitalizirajućih sastojaka zavisi od stanja kože. Osnovu tretmana uglavnom čini hijaluronska kiselina, kao i aminokiseline, vitamini, antioksidansi, minerali.

Hijaluronska kiselina je polisaharid koji je sastavni deo kože. Mlada koža ima puno hijaluronske kiseline koju vremenom postepeno gubi, što je jedan od razloga zbog kojih se pojavljuju simptomi starenja kože i prve bore.

video
play-sharp-fill

Kada se hijaluronska kiselina unese u kožu, njen osnovni zadatak je da vezuje vodu, čime se koža hidrira a kolagen regeneriše. Isto je i sa aminokiselinama, vitaminima i mineralima u koži. Njihovim unosom dopunjujemo koži samo količinu supstanci koju je potrošila, bez menjanja sastava, jer ih nema više u količini koja bi kožu održala mladom.

Cilj mezoterapije je da unetim supstancama podstakne fibroblaste na veću produkciju kolagena i elastina i time koži vrati elastičnost, tonus i sjaj.

KANDIDATI

Kao prevenciju starenja kože, mezoterapiju preporučujemo nakon 30. godine života. Idealna je za suvu kožu, jer obezbeđuje adekvatnu hidrataciju i sprečava prevremeno starenje kome je suva koža sklona. Veoma je efikasna za zrelu kožu, u cilju podmlađivanja i otklanjanja znakova starenja kože (bore, proširene pore, hiperpigmentacije).

Mezoterapija se ne može raditi osobama sa autoimunim bolestima, infektivnim bolestima, trudnicama i dojiljama.

PRIPREMA

Neposredno pre tretmana detaljno analiziramo stanje kože pacijenta i pravimo izbor preparata koje ćemo primenjivati. U radu koristimo mezoterapijske proizvode renomiranih proizvodjača Aesthetic Dermal RRS i Revitacare, namenjene sigurnoj i bezbednoj biorevitalizaciji kože. Različite formule omogućuju tretiranje različitih stanja i problema i dovode do obnavljanja strukture kože.

PROCEDURA

Pri zahvatu, najtanjom mezoiglom, površinskim i dubokim ubodima, ubacujemo odabrane mezoterapijske sastojke prema tačno određenom protokolu. Neprijatnost uboda je minimalna, i to samo na najosetljivijim delovima lica. Sama procedura ne zahteva anesteziju, mada često koristimo anestetetik u vidu kreme, naročito kod osoba sa povećanom osetljivosti na bol.

Broj tretmana odredjuje se prema individualnom protokolu, u zavisnosti od stanja kože i vrste preparata za koju se odlučujemo. Obično je potrebno uraditi 3 – 4 tretmana u seriji, na mesec dana. Tretmani održavanja postignutih rezultata mogu se raditi jednom u nekoliko meseci.

Mezoterapija se može kombinovati sa drugim metodama, radiotalasnim i laserskim tretmanima.

NEGA I OPORAVAK

Nakon tretmana lica moguće je blago crvenilo, nekada i diskretan otok. U većini slučajeva se neposredno nakon tretmana možete vratiti svojim svakodnevnim obavezama. Retko se mogu javiti mali podlivi, koji nestaju narednog dana. Vrlo retko mogu se javiti alergijske reakcije. Nakon tretmana mezoterapije ne preporučujmo sunčanje.

Pogledajte i naše ostale tretmane

PRP PLAZMALIFTING

8-POINT FACELIFT

JUVEDERM VOLITE