Skip links

Dermapen

Dermapen terapija mikroiglicama je vrlo efikasna nehirurška metoda za STVARANJE NOVOG KOLAGENA – za podmlađivanje, ublažavanje bora i ožiljaka. Osmišljena je za regeneraciju kože prirodnim putem računajući na prirodni potencijal kože da se obnavlja nakon povrede.

Dermapen 4 Stimulacija proizvodnje kolagena

Za rad smo odabrali Originalni uredjaj Dermapen 4, kao najsavremeniji sistem mikronidlinga, sa odobrenjem FDA za efikaanost i bezbednost ovog revolucionarnog tretmana, namenjen radu lekara.

Dermapen 4 je aparat koji koristi sa 16 mikroiglica na vrhu, koje stvaraju kontrolisane mikropovrede na koži u strogo definisanim uslovima. Naš uredjaj pravi 1920 uboda po sekundi i toliko kanala za ulaz aktivnih supstanci u kožu.

video
play-sharp-fill

Mikroiglice prave vertikalne ubode i stvaraju površinsko mikrooštećenje kože. Na ovaj način pokreće se mehanizam zarastanja rane stvaranjem novog kolagena u fibroblastima. Zahvaljujući dermapen terapiji koža je podstaknuta na proces regeneracije, stvarajući nove ćelije kao pri svakoj drugoj povredi.

Dubina do koje mikroiglice prodiru tokom tretmana zavisi od regije i dubine promene koja se tretira. Ukoliko se dermapen terapija primenjuje preventivno, za stimulaciju kože i aplikovanje hranljivih supstanci, koristi se minimalna dužina iglica. Za tretman ožiljaka prilagodjavano rad većom dubinom na koje iglice prodiru, zavisno od vrste ožiljaka.

Prvi rezultati vidljivi su nakon 3 nedelje, budući da kolagenim vlaknima i sitnim krvnim sudovima treba vremena da se formiraju. Sazrevanje nove mlade kože traje i do 2 godine nakon tretmana a krajnji rezultat je mlada, zategnuta i zdrava koža.

PRIPREMA

Pre same procedure neophodno je izvršiti obavezne pripreme. Tretman počinjemo temeljnim čišćenjem kože odgovarajućim proizvodom prilagođenim tipu kože koja se tretira.

U zavisnosti od oštećenja kože tj. dužine iglice koju koristimo prilikom tretmana potrebno je naneti anestetik kremu koja deluje za 15 – 20 minuta. Za manje dužine mikroiglica anestetik nije potrebno koristiti jer je tretman gotovo bezbolan a klijenti ga opisuju kao fino grebuckanje.

PROCEDURA

Samu proceduru počinjemo nanošenjem aktivne ampule iz linije Dermapen Dermoceutic, posebno razvijenih protokola sa koncentratima aktivnih supstanci za rešavanje posebnih problema kože. Njihov sastav je prilagodjen problemima sa hiperpigmentacijama, problematičnom kožom, crvenilom, ožiljcima i borama. U nastavlu tretmana koristimo specijalnu Hyal razvijenu formu hijalurona sa trostrukim mestom pozicioniranja u koži, koji omogućava molekulima hijaluronske kiseline da se rasporede na različitim dubinama. Horizontalnim pokretima dermapen aparata mikroiglice prodiru u kožu i iniciraju stvaranje kolagena.

Ukoliko je potrebno, za veće rezultate u nekim indikacijama, nakon ovog dela protokola sledi primena posebnog hemijskog pilinga koje je Dermapen Dermaceutic razvio za povećanje efikasnosti tretmana – Uber peels. Koriste se nakon mikronidling tretmana za povećanje efekta kod tretiranja kože sa hiperpigmentacijama, aknama i borama. Za tretman dubokih bora i ožiljaka, nakon mikronidling tretmana koristimo poseban Uber MD piling kao spot tretman, trihlorairćetnu kiselinu velike koncentracije.

Po završetku tretmana nanosimo specijalnu Dermapen dermoceutic masku sa aktivnim sastojcima, a zatim posebnu regenerativnu kremu koja će dodatno nahraniti i smiriti kožu.

Završni sloj predstavlja poseban Cover Recover proizvod namenjen bržem oporavku kože, koji ujedno štiti kožu od sunčevih zraka.

U zavisnosti od oštećenja kože i kako bismo postigli najbolje rezultate potrebno je ponoviti tretman 3-4 puta sa razmakom od 4 nedelje.

NEGA I OPORAVAK

Nakon tretmana lice će biti crveno a koža na dodir toplija nego inače. Ovo je sasvim normalna reakcije kože koja se u roku 1 – 2 sata ublaži a nakon 24 sata sasvim normalizuje.

Kako biste što duže uživali u novostečenim rezultatima:

  • Nakon tretmana kožu nemojte izlagati suncu.
  • Koristite kreme sa visokim faktorom zaštite od sunčevog zračenja.
  • Nemojte uklanjati dlačice sa lica voskom bar 7 dana.

Pogledajte i naše ostale tretmane

LASER FACELIFT

CINDERELLA LIFT