Skip links

Pixel RF – Uklanjanje ožiljaka i strija

Sadašnje stanje kože uglavnom oslikava čemu je naša koža bila izložena kroz godine koje smo doživeli. Često nismo zadovoljni kako nam lice izgleda ukoliko na njemu postoje ožiljci od akni, sunčane pege, fleke, bore a koža je opuštena, za broj ili dva veća,  kao da pripada nekoj drugoj osobi.

U nešto boljem stanju je koža na telu, jer je manje izložena spoljašnjim uticajima koji ubrzavaju proces starenja, ali rastegnuta koža stomaka sa strijama, koja nekada ostaje nakon trudnoće, postaje još opuštenija.

Pixel RF™ je revolucionarni tretman koji može vratiti sat unazad otklanjajući promene starenja kože.

video
play-sharp-fill

Ovaj tretman može ukloniti ožiljke od akni, ožiljke od povreda i hirurških procedura, strije, pege i ostala oštećenja kože od sunca, skupiti prožirene pore, umanjiti bore i popraviti stanje kako površnog, tako i dubljih slojeva kože. Za Pixel Rf™ tretman možemo reći da pruža odlične rezultate prirodnog obnavljanja i podmlađivanja sopstvenim potencijalima kože, sa vrlo kratkim i blagim periodom oporavka.

Kako Pixel RF™ 4D popravlja kožu

Pixel RF™ je FDA odobrena metoda često se ova metoda kao i uredjaj Accent Prime nazivaju LASER, zbog moćnih efekata koje samo laseri mogu postići. Pixel RF™ je tretman koji kao energiju koristi MIKROPLAZMU™, poznatu kao četvrto stanje energije, koja nastaje od čestica vazduha izmedju izvora radiofrekvence i kože. Za razliku od lasera, boja kože za ovaj tretman nije prepreka. Sistem rada Pixel RF™ je FRAKCIONISAN, gde je energija podeljena na najsitnije delove, kao kod dugo poznatih CO2 i Erbijum frakcionisanih lasera. Osnovna razlika u delovanju je što Pixel RF™ što osim na površni sloj, deluje toplotnom energijom na dublje slojeve kože. Efekat koji se postiže je osim potpune obnove spoljašnje površine kože, al i jaka stimulacija proizvodnje novog kolagena u dubljim slojevima kože. Kako je kolagen osnovni sastojak koji kožu čini čvrstom i zategnutom, dobijamo podmladjivanje sa očuvanim prirodnim izgledom, koristeći prirodne potencijale svog organizma.

Pixel RF™ tretman odvija se u dve faze:

Faza I

Otvaranje mikro-kanala u koži Pixel RF™ modulom, pomoću čestica Mikroplasme™. Otvoreni mikrokanali stvaraju prolaz u dublje slojeve kože. Istovremeno, kontrolisano termičko oštećenje površnog sloja kože koje mikroplazma stvara, pokreće prirodni proces lečenja koji zamenjuje ožiljno tkivo zdravim, novim kolagenom. Mikro kanali su okruženi delovima cele, nepovredjene kože koja pomaže u brzom oporavku, kao što prirodno nastaje zarastanje kože nakon male povrede.

Otvoreni mikrokanali stvaraju prolaz u dublje slojeve kože. Istovremeno, kontrolisano termičko oštećenje površnog sloja kože koje mikroplazma stvara, pokreće prirodni proces lečenja koji zamenjuje ožiljno tkivo zdravim, novim kolagenom. Mikro kanali su okruženi delovima cele, nepovredjene kože koja pomaže u brzom oporavku, kao što prirodno nastaje zarastanje kože nakon male povrede.

Faza II

Kada koža ima otvorene mikro-kanale, IMPACT modul koristi ultrazvučnu tehnologiju za ubacivanje regenerativnih supstanci kroz njih, omogućujući njihovim terapeutskim svojstvima da dalje tretiraju oštećeno tkivo i u dubljim slojevima kože. U tu svrhu se koriste matične ćelije, peptidi, hijaluronska kiselina, kompleksi vitamina i antioksidanasa.

Pixel RF™ i Impact™ su delovi Accent Prime™ platforme Alma Lasers, o tehnologiji možete više pročitati na almaprime.rs i almaaccentprime.com

PRE I POSLE

Pogledajte galeriju slika PRE i POSLE naših tretmana

KANDIDATI

Pixel RF™ obnavljanje kože preporučujemo svima koji žele popraviti stanje površine kože ili zategnuti opuštenu kožu lica i tela bez igala i hirurških intervencija. Obzirom da se tretman može izvoditi na 4 različita načina, zavisno od efekta koji želimo postići, uvek se rad može prilagoditi trenutnom stanju kože: da li je potrebno kožu obnavljati samo površinski, da li je potrebno stimulisati toplotno dublje slojeve u cilju zatezanja kože, ili je potrebno kombinovati oba protokola.

Mogu ga bezbedno koristiti svi fototipovi kože, u svakom uzrastu i oba pola, i žene i muškarci.

Pixel RF™ tretman je osmišljen tako da:

  • Obnavlja površni sloj i popravlja teksturu kože
  • Zateže kožu
  • Umanjuju bore
  • Uklanja ožiljke od akni, hirurških procedura i drugih uzroka nastanka
  • Sužava pore
  • Leči aktivne akne
  • Izbeljuje fleke i hiperpigmentacije
  • Ublažava strije

PRIPREMA

Pre tretmana obavljamo pregled, fotografišemo područje rada, radimo Visioface digitalnu analizu lica i procenjujemo stanje Vaše kože. Na osnovu toga određujemo individualni plan i protokol tretmana, parametre – jačinu i dubinu energije koja će se u tretmanu koristiti.

Potrebno je potpisati i formular o informisanosti o Pixel RF™ proceduri.

PROCEDURA

Pixel RF™ tretman radimo uz prethodno nanošenje anestetika u obliku kreme, koji tretman čini manje neprijatnim. Rolerom se prelazi po površini kože koje se osećaju kao sitno peckanje uz postepeno nastajanje osećaja toplote. Zatim se aplikuje odgovarajuća ampula sa faktorima rasta i hijaluronskom kiselinom, koja se Impact™ ultrazvučnom tehnologijom utisne duboko u kožu.

Većina klijenata tretman opisuje kao podnošljiv, uz kratkotrajno crvenilo i zatezanje kože nakon sunčanja.

Ukupno vreme trajanja tretmana jeste 30 minuta za delovanje anestetika i 30 minuta za izvođenje tretmana.

Pixel RF™ tretman se najčešće radi na celom licu, ali se za odredjene problematične regije može radititi i parcijalno. Dodatno se mogu tretirati regije vrata, dekoltea i šaka.

Zavisno od početnog stanja kože preporučićemo Vam broj potrebnih tretmana. Radi postizanja maksimalnog efekta, obično radimo seriju od 3 – 4 tretmana na 4 nedelje.

NEGA I OPORAVAK

Koža je nakon samog tretmana umereno crvena i u narednim satima blago otečena. Nakon nekoliko sati umanjuje se osećaj zatezanja kože,i koža je blago crena i narednog dana. Potrebno je da poštujete određene preporuke nege kože. Koža postaje suva na dodir, sa sitnim perutanjem naredna dva dana, tako da je potpuni oporavak kože nakon ovog tretmana 3-5 dana. Za nekoliko sati se možete vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima, uz korišćenje specijalne tonirane krema koja ubrzava oporavak, sa visokim faktorom zaštite od sunca,

Kada postignemo maksimalni efekat kroz seriju tretmana, nastupa potreba za odgovarajućom kućnom negom. Naš izbor je dermokozmetika preporučena od strane najboljih dermatologa i plastičnih hirurga u svetu. Kao ovlašćeni i obučeni terapeuti odabraćemo pravu negu protiv starenja posebno za Vas. Primenom antioksidativnih seruma i preparata sa matičnim ćelijama i faktorima rasta, kao i korišćenjem krema sa visokim hemijskim i fizičkim faktorima zaštite, starenje kože izazvano spoljnim uticajima možemo držati pod kontrolom.

Ovaj tretman može se kombinovati sa Accent Prime™ tretmanom za smanjenje podbratka i konturisanje lica, Clearlift 4D™ laserskim tretmanom podmlađivanja, Biorevitalizacijom i drugim tretmanima. Ukoliko se pridržavate saveta nege, biće dovoljno da godišnje uradimo 1 – 2 tretmana, kako bi obnavljali površinu, kontinuirano stimulisali fibroblaste na proizvodnju kolagena i starenje kože držali pod kontrolom.

Pogledajte ili sačuvajte PIXEL RF FAQ

Pogledajte i naše ostale tretmane

LIPOLIZA/MEZOTERAPIJA

AKUSTIČNI TALASI

TRIACTIVE LASER