Niš, TC Kalča, II sprat, Lamela B, Lokal 35
+381 18 295 500 + 381 69 12 95 500

SCULPTURELLE

Specijalistička ordinacija za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju i estetsku medicinu

Ordinacija Sculpturelle osnovana je 2002 godine, kao rezultat velike posvećenosti i ljubavi prema medicini. Uspeh i poverenje koje smo izgradili došli su zahvaljujući predanom radu i težnji za stalnim sticanjem novih znanja.

Sculpturelle je vrhunski opremljena zdravstvena ustanova, u kojoj tim edukovanih stručnjaka primenjuje jedinstvene programe estetske medicine i kozmetologije, kao i fizikalne medicine i rehabilitacije. U radu koristimo isključivo medicinske aparate renomiranih proizvodjača, čija je upotreba odobrena u SAD i EU.

Naše procedure su pod budnim okom lekara specijaliste, u strogo definisanim higijenskim uslovima, koji pružaju apsolutni komfor i diskreciju. Cilj nam je da razumemo Vaše potrebe i na osnovu njih formiramo individualni protokol koji će za Vaše zdravlje i lepotu učiniti najbolje.

Naši klijenti su naša najbolja preporuka i ujedno motivacija za dalji rad.

Sculpturelle tim

Dr Aleksandra Jovanović

Specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije

Dr Aleksandra Jovanović, lekar specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije.

Studije Medicinskog fakulteta završila u Nišu. Specijalizaciju iz fizikalne medicine i rehabilitacije završila na Klinici za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju KC Niš.

Radno iskustvo lekara opšte prakse stekla službom u OJ Doma zdravlja u Nišu, u Kućnom lečenju.

Kao specijalista fizijatar radi od 1998. god. u Specijalističkoj službi za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju DZ Niš.

2002. osniva Sculpturelle anticelulit centar.

U periodu 2003. i 2004. god. radi u marketingu farmaceutske kompanije Jugoremedija.

2005. anticelulit centar Sculpturelle prerasta u Specijalističku ordinaciju za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Sculpturelle, gde i danas radi.

Dalja usavršavanja iz oblasti estetske medicine stiče na brojnim edukacijama.

Uže oblasti interesovanja su joj laserska medicina i shockwave terapija.

Udata, majka Katarine, Isidore i Alekse.

Ana Stanišić

Fizioterapeut

Ana Stanišić, fizioterapeut.

Zvanje fizioterapeutski tehničar stekla redovnom nastavom u srednjoj medicinskoj školi Dr Milenko Hadžić u Nišu, nakon  koje upisuje studije medicine. Na volonterskom stažu 2001. god. u Domu zdravlja u Nišu, u službi fizikalne medicine, upoznaje Dr. Aleksandru Jovanović, i postaje njen prvi zaposleni radnik u Sculpturellu, još od 2002.

Oblasti kojima je posvećena su masaža, fizikalna terapija i anticelulit tretmani.

Udata, majka Bogdana, Branka i Dunje.

Marija Jovanović

Viša medicinska sestra

Marija Jovanović, viša medicinska sestra.

Zvanje medicinske sestre stekla redovnom nastavom u srednjoj medicinskoj školi dr Milenko Hadžić u Nišu, nakon koje nastavlja školovanje na višoj medicinskoj školi u Ćupriji i stiče zvanje Više medicinske sestre.

Oblasti kojima je posvećena su mezoterapija, tretmani lica i anticelulit tretmani.

Udata, majka Anje i Maše.

Moja priča o nastanku Sculpturelle

1986.

Volontiranjem u postavljanju protokola anticelulit programa, koji je tada osmislio moj otac u Institutu Radon u Niškoj Banji, zaljubljujem se u svoj budući poziv i upisujem  Medicinski fakultet u Nišu.

1993.

Još tokom studija se upoznajem sa metodom Elektroskulpture za uklanjanje celulita. Opčinjena jedinstvenom tehnologijom, koju proučavam do detalja, postajem  sigurna da će elektroskulptura biti jedna od metoda kojima ću se baviti.

1994.

Završivši studije medicine, upisujem postdiplomske studije i volontersku specijalizaciju iz fizikalne medicine i rehabilitacije.

1996.

Počinjem da radim kao lekar opšte medicine, na terenu, u Kućnom lečenju Doma zdravlja, gde stičem samostalno iskustvo u radu sa najtežim bolesnicima.

1998.

Završavam specijalizaciju i nastavljam rad u niškom Domu Zdravlja u specijalističkoj službi fizikalne medicine i rehabilitacije. Zalažem se za modernizaciju službe, uz razumevanje nadređenih u teško vreme u zemlji, pomažem u pronalaženju načina da obnovimo aparaturu i uvodim laseroterapiju kao novu, savremenu uslugu.

2002.

Odlučujem da je vreme da otpočnem jednu novu priču koju ću razviti prema svojim afinitetima i željama, gde ću pre svega,moći da radim na način na koji mislim da je ispravan. Krećem u potragu za aparatom za Elektroskulpturu  i  u prostoru od 50 kvadrata, osnivam “Anticelulit centar Sculpturelle”.

2003.

Drugi deo godine, Sculpturelle pauzira sa radom jer sam u narednom periodu intenzivno posvećena poslu u renomiranoj farmaceutskoj kompaniji kao product manager, a kasnije i kao direktor marketinga.

2005.

Sculpturelle ponovo počinje sa radom, ovoga puta kao “Specijalistička ordinacija za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju”. Osim različitih metoda za lečenje celulita, u program uključujem kompletnu fizikalnu terapiju, ultrazvučnu dijagnostiku osteoporoze i lasersku epilaciju. Prostor postojeće ordinacije širi se na 150 kvadrata i oprema najsavremenijim medicinskim aparatima. Koncept se dalje širi u vidu “I zdravlje i lepota”.

2008.

U novembru, Specijalistička ordinacija Sculpturelle privremeno prestaje sa radom, razlog je bio proširenje porodice, odluka je bila teška, ali u tom trenutku meni jedina ispravna.

2010.

Za manje od dve godine,  Sculpturelle ponovo počinje sa radom, treći  put, sa još jasnijom vizijom šta želim da postane. Mom novom elanu doprinosi i činjenica da se moja deca opredeljuju za studije medicine.

Danas

Ordinacija Sculpturelle predstavlja savremeni centar estetske medicine i fizikalne terapije.

Aleksandra Jovanović