Skip links

Mikronidling

Dermapen terapija mikroiglicama je vrlo efikasna nehirurška metoda za ublažavanje bora i ožiljaka. Osmišljena je za podmlađivanje kože prirodnim putem računajući na prirodni potencijal kože da se obnavlja nakon povrede. Dermapen terapija podstiče kožu da se regeneriše i poveća sopstvenu proizvodnju kolagena, čime postaje sveža i podmlađena.

Dermapen

Stimulacija proizvodnje kolagena

Dermapen je električna olovka sa mnoštvom iglica na vrhu, koje stvaraju mikropovrede na koži u strogo definisanim uslovima, pod budnim okom lekara specijaliste.

Mikroiglice prave vertikalne ubode i stvaraju površinsko mikrooštećenje kože. Na ovaj način pokreće se mehanizam zarastanja rane proliferacijom kolagena u fibroblastima. Zahvaljujući dermapen terapiji koža je podstaknuta na proces regeneracije, stvarajući nove ćelije kao pri svakoj drugoj povredi.

Dubina do koje mikroiglice prodiru tokom tretmana zavisi od regije i dubine promene koja se tretira. Ukoliko se dermapen terapija primenjuje preventivno, za stimulaciju kože i aplikovanje hranljivih supstanci, koristi se minimalna dužina iglica.

Prvi rezultati vidljivi su nakon 3 nedelje, budući da kolagenim vlaknima i kapilarama treba vremena da se formiraju. Sazrevanje nove mlade kože traje i do 2 godine nakon tretmana a krajnji rezultat je mlada, zategnuta i zdrava koža.

PRE I POSLE

Pogledajte galeriju slika PRE i POSLE naših tretmana

KANDIDATI

Dermapen terapiju preporučujemo za :

  • Ublažavanje i smanjenje bora
  • Ublažavanje raznih ožiljaka (akne, operacija, opekotine…)
  • Podmlađivanje i zatezanje kože
  • Apsorpciju vitamina, hijalurona i ostalih aktivnih supstanci
  • Ublažavanje strija

Dermapen terapija se ne preporučuje:

  • Na delu kože sa otvorenim ranama i opekotinama.

PRIPREMA

Pre same procedure neophodno je izvršiti obavezne pripreme. Tretman počinjemo temeljnim čišćenjem kože odgovarajućim proizvodom prilagođenim tipu kože koja se tretira. Zatim sledi enzimski piling koji skida rožnati sloj kože kako bi preparati brže i efikasnije prodrli u potkožno tkivo.

U zavisnosti od oštećenja kože tj. dužine iglice koju koristimo prilikom tretmana potrebno je naneti anestetik kremu koja deluje za 15 – 20 minuta. Za manje dužine mikroiglica anestetik nije potrebno koristiti jer je tretman gotovo bezbolan a klijenti ga opisuju kao fino grebuckanje.

PROCEDURA

Samu proceduru počinjemo nanošenjem aktivne ampule hijalurona koji omogućava molekulima hijaluronske kiseline da uđu duboko u kožu. Kružnim i horizontalnim pokretima dermapen aparata mikroiglice prodiru u kožu i iniciraju stvaranje kolagena. Po završetku tretmana nanosimo dermokozmetiku koja će dodatno nahraniti i smiriti kožu.

U zavisnosti od oštećenja kože i kako bismo postigli najbolje rezultate potrebno je ponoviti tretman do 10 puta sa razmakom od 2 – 4 nedelje.

NEGA I OPORAVAK

Nakon tretmana lice će biti crveno i upaljeno, a koža na dodir toplija nego inače. Ovo je sasvim normalna reakcije kože koja se u roku 1 – 2 sata ublaži a nakon 24 sata sasvim normalizuje.

Kako biste što duže uživali u novostečenim rezultatima:

  • Nakon tretmana kožu nemojte izlagati suncu.
  • Koristite kreme sa visokim faktorom zaštite od sunčevog zračenja.
  • Nemojte uklanjati dlačice sa lica voskom bar 7 dana.

Pogledajte i naše ostale tretmane

HIJALURONSKI FILERI

MIKRODERMOABRAZIJA

MEZOTERAPIJA