Skip links

Celulit

Celulit je jedan od najvećih neprijatelja žena. Ima ga skoro svaka žena, javlja se već kod devojčica. Razlog tome su, osim genetike, i način života, ishrana i nedovoljna fizička aktivnost. Sve češće uzimanje hormonskih preparata zbog kontracepcije, dodatno stvara i pogoršava celulit. Celulit je više od estetskog problema, to je hronična degenerativna zapaljenska bolest pri čemu dolazi do poremećaja metabolizma, cirkulacije, limfne drenaže i oštećenja vezivnog tkiva. Celulit se s vremenom pogoršava i širi i ne prolazi sam. Što je celulit izraženiji i dugotrajniji to su veće promene u tkivu, pa je potrebno više vremena kako bi se nastala oštećenja uklonila.

Kako nastaje izgled NARANDŽINE KORE?

U osnovi nastajanja celulita je zadržavanje tečnosti u tkivima, zbog čega nastaje nagomilavanje toksina u tkivima i nagomilavanja masti u masnim ćelijama potkožnog tkiva.

S obzirom da je opna masnih ćelija jako elastična, nagomilavanje masti i vode u njima može da uveća njihovu veličinu i do nekoliko puta. Masne ćelije su grupisane u komore, odvojene elastičnim vezivnim tkivom. Kada se sadržaj masti u masnim ćelijama previše nagomila, vezivno tkivo koje se nalazi između masnih ćelija u koži, zbog otežane razmene materija, postaje kruto, neelastično, skraćuje se, vuče površinu kože na dole i pravi udubljenja na koži. U isto vreme, nabubreli grozdovi masnih ćelija iskaču između njih i guraju kožu na gore. Koža koja trpi posledice loše mikrocirkulacije u potkožnom tkivu, postaje tanka i poprima izgled NARANDŽINE KORE .

Više o celulitu možete pročitati u našem tekstu o celulitu u rubrici NOVOSTI. Link na novi blog tekst

Tretmani lečenja celulita

Danas postoji mnoštvo metoda i tretmana kojima se uklanja celulit i teško je odlučiti koju od njih odabrati. Najveća greška u borbi protiv celulita je primena iste metode ili tretmana za sve oblike i lokacije celulita. Većina žena zato često bude razočarana jer rezultati izostanu. Pristup celulitu mora biti isključivo individualan jer se samo tako može pobediti. Prvi korak je pregled, nakon koga se donosi odluka o načinu uklanjanja celulita.

Tretmani i metode moraju se strogo individualno odrediti. Potrebno je odrediti o kojoj se vrsti, obliku, lokaciji i fazi celulita radi. Nakon toga treba odrediti faktore rizika za razvoj celulita, genetsku predispoziciju, dužinu trajanja celulita, godine, smetnje cirkulacije, stil i način života.

O tretmanima koje primenjujemo možete videte na stranicama Accent Prime, Triactive laser, Lipoliza i mezoterapija tela, RDT endermologija, Akustični talasi, Ballancer.

REZULTATI

Galeriju naših rezultata u lečenju celulita možete pogledati ovde