Skip links

Suva koža

Suva koža može biti povezana sa nasleđem, kada koža ne proizvodi dovoljno sebuma i ne može regulisati nivo potrebne vlažnosti ili može nastati zbog loše nege i uticaja spoljašnjim sredine.

Stepen izraženosti suvoće može se razlikovati od blage, samo dehidrirane kože i neprijatnog osećaja zatezanja do veoma osetljive i iritirane, hrapave, zategnute i ispucale kože.

Mere koje se moraju primeniti da bi se smanjila isušenost kože podrazumevaju unos dovoljne količine tečnosti, izbegavanje hemijskih sredstava koja mogu kontaktno iritirati kožu, nega adekvatnim dermatološkim preparatima koji nadoknadjuju oslabljenu hidrolipidnu barijeru kože, sa posebnim akcentom na zaštiti od spoljašnjih faktora, posebno sunčevih zraka, hladnoće i vetra.

Suva koža stari mnogo brže nego normalna i masna koža i na njoj se bore mogu formirati mnogo ranije nego što fiziologija kože podrazumeva. To možemo sprečiti posebnim specijalizovanim estetskim tretmanima. Specijalizovani estetski tretmani mogu hidrirati kožu u daleko većem stepenu nego kreme, čiji aktivni sastojci u najvećem procentu ostaju na površini kože. To postižemo posebnim medicinskim tretmanima nege, mezoterapijom, biorevitalizacijom, PRP terapijom sopstvenom plazmom, VOLITE hijaluronskom terapijom. Njima se obezbeđuje dugotrajna hidratacija, što omogućuje normalnu funkciju i bolji kvalitet i elastičnost kože.