Skip links

Ožiljci i ožiljci od akni

Ožiljci nastaju kada koža popravlja oštećenja (rane) nastale povređivanjem. Što je process zarastanja duži, to je verovatnoća za nastajanje upadljivijeg ožiljka veća. U dermatologiji, ožiljci se definišu kao fibrozno tkivo koje zamenjuje normalnu strukturu kože usled povrede ili bolesti.

Ožiljak se ne može potpuno ukloniti, ali se kombinacijom različitih procedura može učiniti znatno manjim i estetski prihvatljivijim. Kako bi rezultati bili što bolji, ožiljke treba tretirati što ranije, odmah po njihovom nastanku.

Ožiljci od akni često narušavaju samopouzdanje i veliki broj ljudi ih se želi rešiti. Danas postoji puno tretmana koji mogu popraviti stanje kože i ožiljaka.

Kada su u pitanju ožiljci od akni, oni se klinički razlikuju u zavisnosti od intenziteta i dubine upalnog procesa kojima je koža bila izložena, kao i od vremenskog perioda u kome je ta izloženost trajala.

Protokoli koje primenjujemo u velikom stepenu mogu ublažiti ožiljke koje za sobom akne ostavljaju. Ukoliko se radi o svežim ožiljcima, rezultati su znatno veći.

Svi tretmani koje u ovu svrhu primenjujemo deluju tako što stimulišu proizvodnju kolagena, zatežu postojeći kolagen u tkivu i obnavljaju površinu kože, nakon čega ožiljci postaju manji i plići.

Više o tretmanima koje primenjujemo za ublažavanje ožiljaka od akni možete videti na stranicama: Dye-VL fotorejuvenacija, Pixel RF-frakcionisano obnavljanje kože, Clearlift laser, Mikronidling tretman.

REZULTATI

Galeriju naših rezultata u lečenju ožiljaka i ožiljaka od akni možete pogledati ovde