Skip links

Folikulitis

Urasle dlake i upala korena dlake znatno narušavaju izgled i zdravlje kože. Problem urasle dlake i folikulitisa ne samo da je vrlo uporan i neprijatan već može narušiti kompletno samopouzdanje. Laserska epilacija je rešenje koje Vas lako i trajno može rešiti neugodnih problema urastanja dlake i folikulitisa.

Folikulitis je upala korena dlake. Ova pojava prisutna je kako kod žena tako i kod muškaraca. Najčešće je izazvana bakterijskom infekcijom (Staphyloccocus aureus) ili gljivicama. Folikulitis može biti površinski ili dubinski a na koži se manifestuje u vidu bubuljica koje se šire. Ukoliko se folikulitis ne tretira na vreme, može dovesti do pojave čireva koji predstavljaju veliki problem. Jedina mesta na telu lišena ovog problema su dlanovi i tabani jer na njima po prirodi nema dlaka.

Urastanje dlaka je problem do koga dolazi kada se neposredno pred izlazak na površinu kože dlaka povije unazad, urasta u kožu i dovodi do upale.

Više o tretmanu lečenja folikulitisa možete pročitati na stranici lasersko lečenje upale korena dlake.

Lasersko uklanjanje folikulitisa i uraslih dlaka rešava ne samo zdravstveni problem već je i pitanje estetike. Dejstvo lasera otklanja ožiljke nastale usled urastanja dlake i samu dlaku a koža se regeneriše i postaje glatka.

REZULTATI

Galeriju naših rezultata u lečenju folikulitisa možete pogledati ovde