Skip links

Cellular Matrix PRP

Celullar Matrix je novi proizvod renomiranog švajcarskog proizvodjača Regenlab, vodeće labaratorije u razvoju regenerativne medicine. Predstavlja kombinovanje sopstvene plazme bogate trombocitima – PRP sa hijaluronom i koristi njihov sinergistički učinak.

Hijaluronska kiselina je polisaharid koji je sastavni deo kože. Mlada koža ima puno hijaluronske kiseline koju vremenom postepeno gubi, što je jedan od razloga zbog kojih se pojavljuju simptomi starenja kože i prve bore. Kada se hijaluronska kiselina unese u kožu, njen osnovni zadatak je da vezuje vodu, čime se koža hidrira a kolagen regeneriše.

PRP je deo krvne plazme obogaćene trombocitima, faktorima rasta i matičnim ćelijama. To su upravo elementi krvi odgovorni za zarastanje rana nakon povrede. Unoseći ih pod kožu podstičemo stvaranje novog kolagena i matičnih ćelija i stvaranje novih krvnih sudova, pa možemo očekivati da kožu dugoročno obnavljamo sastojcima sopstvene krvi.

Priprema za tretman je ista kao i za standardnu PRP procedure, o tome više možete pogledati ovde.

Dokazano je da prisustvo ovog oblika hijaluronske kiseline značajno produžuje vreme dejstva aktiviranih trombocita, pa se može očekivati i znatno veči efekat nakon samo jednog tretmana. Način aplikacije Cellular matrixa takođe se razlikuje od primene PRP, aplikuje se u dublje slojeve kože, do samog mišića i ligamenta.

Kome preporučujemo Cellular matrix

Ukoliko prepoznate da je Vaša koža opuštena i gubi sjaj, obrazi upali a lice poprima umoran izgled, Cellular matrix A- PRP tretman je pravi tretman za Vas.

Ovim tretmanom se mogu korigovati i ostale promene strarenja kože:

  • Sitne (diskretne) bore
  • Podočnjaci
  • Tamni kolutovi oko očiju
Protokol Cellular Matrix A-PRP tretmana

Protokol primene Cellular Matrix A-PRP tretmana je individualan, zavisi od dubine i stepena izraženosti bora, ožiljaka itd. Lekar odlučuje o odgovarajućem izboru tretmana zajedno sa pacijentom, kako bi se postigao najbolji mogući rezultat iz tog razloga je neophodno doći u našu ordinaciju na konsultacije.

Cellular Matrix tretman traje od 30 minuta do 1 sat, nakon čega se možete vratiti svakodnevnim aktivnostima.

Rezultati Cellular Matrix A-PRP tretmana

Neposredan efekat u vidu hidratacije i povećanog volumena, kao i poboljšanje teksture kože, vidljiv je u prvim danima nakon tretmana. Postepeno oslobađanje faktora rasta i prirodna regeneracija tkiva, dovešće do popravljanja celokupnog izgleda u periodu od dve nedelje nakon tretmana.

Za najbolje rezultate preporučujemo seriju od tri tretmana: drugi se radi 30 dana nakon prvog, treći 30 dana nakon drugog ili 6 meseci nakon drugog, u zavisnosti od početnog stanja. Rezultati tretmana trajaće i do dve godine, nakon čega se preporučuje ponavljanje tretmana.