Skip links

Mikrodermoabrazija Ecleris

Piling kože predstavlja jedan od tretmana koji sa površinskog sloja kože uklanja ostarele i mrtve ćelije. Zbog normalnog fiziološkog procesa koji podrazumeva svakodnevnu zamenu ćelija, piling tretman čini važan deo lične zdravstvene higijene. Eliminacijom sloja mrtvih ćelija sprečavamo njihovo nagomilavanje na površini, poboljšavamo disanje kože, a samim tim olakšavamo apsorpciju dermakozmetike koju nanosimo na njenu površinu.

Tretman brušenja kože dijamantskim kristalima

U estetskoj medicini sve više se koriste nehirurške metode za održavanje fiziološki mlade kože, a jedna od inovativnih metoda, koja se najčešće izvodi u svetu, jeste mikrodermoabrazija.

Mikrodermoabrazija predstavlja idealan piling, tačnije brušenje kože dijamantskim kristalima. Istovremeno, sondom se vrši vakuum masaža, što doprinosi boljem čišćenju kože lica, ali i poboljšanju cirkulacije i limfne drenaže. Blagim i kontrolisanim uklanjanjem površnog sloja, koža je stimulisana da proizvodi novi kolagen, pa kao rezultat dobijamo obnavljanje tonusa i poboljšanje teksture kože. Mikrodermoabraziju koristimo kao uvodnu proceduru u svim aparaturnim tretmanima lica, ukoliko indikacije to dozvoljavaju.

KANDIDATI

Mikrodermoabrazija je primenljiva i uspešna kod svih tipova kože, a naročito kod:

  • Masne kože
  • Problematične kože sa proširenim porama
  • Kože sklone pojavi akni
  • Mikrodermoabrazijom postižemo smanjivanje proširenih pora, korekciju hiperpigmentacije, korekciju finih bora i površnih ožiljaka.

Mikrodermoabrazija nije preporučljiva:

  • Osobama sa kožnim oboljenjima, atopijskim dermatitisom, neurodermitisom, psorijazom
  • Osobama koje su pod terapijom derivatima vitamina A
  • Kod otvorenih rana i opekotina

PRIPREMA

Pripremu započinjemo pregledom kože lica, a potom pristupamo temeljnom čišćenju i toniziranju, u skladu sa tipom kože koji tretiramo.

PROCEDURA

Tretman traje oko 30 minuta, bezbolan je i prijatan. Mehaničko odstranjivanje površnog, odumrlog sloja kože vrši se dijamantskim kristalima različite granulacije, zavisno od toga kakvu kožu tretiramo i koju dubinu abrazije želimo postići. Uklanjanjem površnog sloja kože podstičemo stvaranje novih, mladih ćelija. Svakim sledećim tretmanom dolazimo do novog sloja obnovljene kože.

Rezultati se vide već nakon prvog tretmana, koža je baršunasta, vidno popravljenog tena i svežine. Za maksimalan efekat obično sprovodimo seriju od 4 – 6 tretmana u razmaku od nedelju dana. Nadalje je dovoljno raditi jedan tretman mesečno.

Tretman mikrodermoabrazije obavljamo medicinskim aparatom Ecleris MiniVac.

NEGA I OPORAVAK

Nega nakon mikrodermoabrazije veoma je važna. Mlada koža mora biti nežno tretirana jer prolazi kroz oporavak tokom narednih 7 dana. U ovom periodu najbitnija je zaštita od sunca i dobra hidratacija.

Pogledajte i naše ostale tretmane

MEZOTERAPIJA

MIKRONIDLING

HIJALURONSKI FILERI