Niš, TC Kalča, II sprat, Lamela B, Lokal 35
+381 18 295 500 + 381 69 12 95 500

ULTRAZVUČNA KAVITACIJA

Preoblikovano telo bez masnih naslaga

Masne naslage na stomaku i butinama predstavljaju problem koji negativno utiče na zdravlje i estetiku. Često se dešava da zbog toga ne možemo da obučemo omiljene farmerice ili budemo opušteni leti pored bazena. Ultrazvučna kavitacija je moderna, ispitana metoda koja uspešno rešava problem masnih naslaga.

Ultrazvučna kavitacija predstavlja proceduru kojom se uspešno postiže gubitak masnih naslaga u cilju smanjenja obima i preoblikovanja tela. Kavitacija koristi efekat niskofrekventnog ultrazvuka koji dovodi do razgradnje masnih ćelija. Preciznije, ono što se dešava jeste pucanje membrane masnih ćelija i razlivanje njihovog sadržaja u medjućelijski prostor. Sadržaj masnih ćelija se razgradjuje zahvaljujući enzimima a zatim se limfnim putem eliminiše iz tela.

Rezultat kavitacije je preoblikovano telo bez masnih naslaga.

KANDIDATI

Ultrazvučna kavitacija namenjena je zdravim ljudima koji žele da se oslobode lokalizovanih masnih naslaga na zdrav, brz i siguran način.
Kavitacija je odličan tretman za skidanje masnih naslaga sa sledećih regiona:

  • Stomak
  • Struk
  • Bokovi
  • Butine
  • Kolena
  • Zadnjica
  • Nadlaktice

Ultrazvučnu kavitaciju ne preporučujemo u slučaju trudnoće, ugradjenog pacemakera. kod oboljenja jetre, malignih stanja.

PRIPREMA

Pre same kavitacije potrebno je obaviti pregled i konsultacije. Na pregledu utvrdjujemo stanje područja koje bi trebalo tretirati kao i broj neophodnih tretmana.

PROCEDURA

Na ciljano područje nanosimo kontaktni gel a zatim kliznim pokretima sondom prelazimo po koži. Kavitacija je izuzetno ugodna, klijenti je opisuju kao prijatnu masažu kružnim pokretima uz osećaj blage toplote. Kavitacija traje 20 – 30 minuta u zavisnosti od regije koja se tretira. Broj tretmana zavisi od Vašeg individualnog stanja i kreće se u rasponu od 3 – 10 tretmana sa razmakom od nedelju dana.

Preporuka stručnjaka je da se kavitacija kombinuje sa odredjenim tretmanima oblikovanja tela jer će na taj način dati više nego odlične rezultate.

Tretmani oblikovanja tela koji se preporučuju uz ultrazvučnu kavitaciju su sledeći:

NEGA I OPORAVAK

Kavitacija je bezbolan, neinvazivan tretman koji Vam omogućava da odmah nakon tretmana nastavite sa dnevnim aktivnostima.

Kako bi Ultrazvučna kavitacija imala bezbedan, dugotrajan efekat u ordinaciji Sculpturelle poštujemo prvo pravilo medicine PRIMUM NON NOCERE – PRE SVEGA NE NAŠKODITI. Medicinski aparat koji koristimo prati EUstandarde, koristi dozvoljenu snagu <3W/cm² i sonde tačno odredjene frkvencije od 28 kHz i 40 kHz.