Niš, TC Kalča, II sprat, Lamela B, Lokal 35
+381 18 295 500 + 381 69 12 95 500

UKLANJANJE KAPILARA TELA

Prošireni kapilari tela su estetski problem koji se može rešiti

Kapilari su najmanji i najbrojniji krvni sudovi u organizmu čija je uloga dostavljanje hranljivih  materija i kiseonika do svih organa tela. Budući da su kapilari vrlo tanki i krhki, njihovi su zidovi podložni pucanju. U ovom slučaju susrećemo se sa problemom proširenih kapilara i izazovom svakodnevnog prikrivanja nastalih promena. Prošireni kapilari su trajno vidljivi sitni krvni sudovi u površnim slojevima kože. Najčešće se javljaju na nogama kod žena, pa mogu prouzrokovati estetski problem i uticati na kvalitet života. Ispoljavaju se u vidu mreže i mogu se prepoznati po crvenoj ili plavoj boji.

KANDIDATI

Osobe svetlije puti podložnije su pucanju kapilara u odnosu na one sa tamnijim ili maslinastim tenom. Takodje, osobe sa suvom, isušenom i veoma osetljivom kožom imaju tanje i slabije zaštićene slojeve tkiva, što ih čini osjetljivijim na ovaj problem.

UZROCI proširenih kapilara na nogama javljaju se usled povećanog pritiska u venama:

  • Tokom trudnoće
  • U slučaju viška telesne težine
  • Usled dugog sedenja i stajanja

Uklanjanje kapilara ne preporučujemo u slučaju:

  • Trudnoće
  • Ugradjenog pacemakera
  • Infekcije kože

Pozivamo vas da zakažete besplatan pregled i konsultacije, gde ćemo utvrdititi jeste li odgovarajući kandidat za tretman uklanjanja kapilara.

PRIPREMA

Dve nedelje pre tretmana područje koje će biti podvrgnuto tretmanu ne sme biti izloženo suncu niti solarijumu. Kožu pre tretmana treba detaljno očistiti i osušiti, ukloniti kreme, ulja ili proizvode za samopotamnjivanje.

PROCEDURA

U zavisnosti od lokacije i prirode krvnih sudova, primenjuju se različite tehnike za njihovo uklanjanje. U ordinaciji Sculpturelle kapilare na telu uklanjamo tretmanima laserom i koagulacijom radiotalasima.

LASER ND: YAG

Laser Nd: Yag za uklanjanje kapilara koristi snop talasne dužine 1064nm koji zalepi zidove krvnog suda, čime je deo kapilara uspešno zatvoren, a ostali kapilari postaju manje vidljivi i mogu se tretirati kroz dva meseca.

O ovoj metodi više pročitajte na stranici Lasersko uklanjanje kapilara.

KOAGULACIJA RADIOTALASIMA

Prilikom koagulacije radiotalasima u radu koristimo vaskularni aparat TC 3000. TC 3000 je revolucionarna tehnika uklanjanja kapilara visokofrekventnom strujom, odnosno radiotalasima. Zbog svojih karakteristika koje pacijentu pružaju uspešan i bezbedan tretman, zastupljen je u brojnim evropskim klinikama koje se bave lečenjem poremećaja cirkulacije.

Duž kapilara se penetrira veoma finom medicinskom iglom, čija je debljina manja od vlasi kose. Uz impuls radiotalasa zidovi kapilara bivaju slepljeni nastalom toplotom, čime su kapilari trenutno i trajno uklonjeni.

Sam postupak uklanjanja kapilara traje 10 do 15 minuta, zavisno od broja proširenih kapilara i površine koju zauzimaju. Pojedinačni kapilari otklanjaju se u jednom tretmanu. Guste mreže proširenih kapilara zahtevaju 2 – 3 tretmana, koji se izvode sa razmakom od 3 nedelje. Ovom metodom mogu se otkloniti sve veličine proširenih kapilara na svim delovima tela, nezavisno od tipa kože i godišnjeg doba.

NEGA I OPORAVAK

U zavisnosti od veličine područja koje se tretira, javlja se crvenilo i blago oticanje tretirane regije. Većini osoba koža će se u potpunosti smiri preko noći, pa će već sledećeg dana biti u mogućnosti da upotrebljavaju standardne proizvode za negu kože.
Redje nuspojave su promena u pigmentaciji, pojava krastica i ljuštenje kože.

Nakon tretmana potrebno je izbegavati sunce minimalno 10 – 15 dana i koristiti zaštitne kreme sa SPF 50+.

Prevencija nastanka proširenih kapilara na nogama podrazumeva povećanje fizičke aktivnosti i smanjenje telesne težine.