Niš, TC Kalča, II sprat, Lamela B, Lokal 35
+381 18 295 500 + 381 69 12 95 500

UKLANJANJE KAPILARA LICA

Prošireni kapilari su estetski problem koji se može rešiti

Kapilari su najmanji i najbrojniji krvni sudovi u organizmu čija je uloga dostavljanje hranljivih  materija i kiseonika do svih organa tela. Budući da su kapilari vrlo tanki i krhki, njihovi su zidovi podložni pucanju. U ovom slučaju susrećemo se sa problemom proširenih kapilara i izazovom svakodnevnog prikrivanja nastalih promena. Prošireni kapilari su trajno vidljivi sitni krvni sudovi u površnim slojevima kože. Najčešće se javljaju na nogama kod žena, pa mogu prouzrokovati estetski problem i uticati na kvalitet života. Ispoljavaju se u vidu mreže i mogu se prepoznati po crvenoj ili plavoj boji.

KANDIDATI

Osobe svetlije puti podložnije su pucanju kapilara u odnosu na one sa tamnijim ili maslinastim tenom. Takodje, osobe sa suvom, isušenom i veoma osetljivom kožom imaju tanje i slabije zaštićene slojeve tkiva, što ih čini osjetljivijim na ovaj problem.

Uzroci proširenih kapilara na licu mogu biti oboljenja kao što je Rozacea, traume ili povrede kože, ekstremne i iznenadne promene temperature, izloženost suncu. Na proširene kapilare mogu uticati i genetika, stres, starost i hormonske promene.

Uklanjanje kapilara ne preporučujemo u slučaju trudnoće, ugradjenog pacemakera, infenkcije kože.

Pozivamo vas da zakažete besplatan pregled i konsultacije, gde ćemo utvrdititi jeste li odgovarajući kandidat za tretman uklanjanja kapilara.

PRIPREMA

Dve nedelje pre tretmana područje koje će biti podvrgnuto tretmanu ne sme biti izloženo suncu niti solarijumu. Kožu pre tretmana treba detaljno očistiti i osušiti, ukloniti šminku, kreme, ulja ili proizvode za samopotamnjivanje.

PROCEDURA

U zavisnosti od lokacije i prirode krvnih sudova, primenjuju se različite tehnike za njihovo uklanjanje. U ordinaciji Sculpturelle kapilare na licu uklanjamo IPL –om, tretmanima laserom i koagulacijom radiotalasima.

IPL (INTENSED PULSE LIGHT)

IPL (Intensed Pulse Light) koristmo kada postoji difuzno crvenilo na licu, sastavljeno od mnoštva najtanjih kapilara. Obično je dovoljno uraditi 3 tretmana u razmaku od mesec dana.

O ovoj metodi više pročitajte na stranici Lasersko uklanjanje crvenila kože i pigmentnih promena.

LASER ND: YAG

Laser Nd: Yag za uklanjanje kapilara koristi snop talasne dužine 1064nm koji zalepi zidove krvnog suda, čime je deo kapilara uspešno zatvoren, a ostali kapilari postaju manje vidljivi i mogu se tretirati kroz dva meseca.

O ovoj metodi više pročitajte na stranici Lasersko uklanjanje kapilara.

KOAGULACIJA RADIOTALASIMA

Prilikom koagulacije radiotalasima u radu koristimo vaskularni aparat TC 3000. TC 3000 je revolucionarna tehnika uklanjanja kapilara visokofrekventnom strujom, odnosno radiotalasima. Zbog svojih karakteristika koje pacijentu pružaju uspešan i bezbedan tretman, zastupljen je u brojnim evropskim klinikama koje se bave lečenjem poremećaja cirkulacije.

Duž kapilara se penetrira veoma finom medicinskom iglom, čija je debljina manja od vlasi kose. Uz impuls radiotalasa zidovi kapilara bivaju slepljeni nastalom toplotom, čime su kapilari trenutno i trajno uklonjeni.

Sam postupak uklanjanja kapilara traje 10 do 15 minuta, zavisno od broja proširenih kapilara i površine koju zauzimaju. Pojedinačni kapilari otklanjaju se u jednom tretmanu. Guste mreže proširenih kapilara zahtevaju 2 – 3 tretmana, koji se izvode sa razmakom od 3 nedelje. Ovom metodom mogu se otkloniti sve veličine proširenih kapilara na svim delovima lica, nezavisno od tipa kože i godišnjeg doba.

NEGA I OPORAVAK

U zavisnosti od veličine područja koje se tretira, javlja se crvenilo i blago oticanje tretirane regije. Većini osoba koža se u potpunosti smiri preko noći, pa su već sledećeg dana u mogućnosti da upotrebljavaju standardne proizvode za negu kože i šminku.

Redje nuspojave su promena u pigmentaciji, pojava krastica i ljušćenje kože.

Nakon tretmana potrebno je izbegavati sunce minimalno 10-15 dana i koristiti zaštitne kreme sa SPF 50+.

Prevencija nastanka proširenih kapilara na licu podrazumeva izbegavanje izlaganja suncu, korišćenje krema sa zaštitnim faktorom SPF 30+.