Niš, TC Kalča, II sprat, Lamela B, Lokal 35
+381 18 295 500 + 381 69 12 95 500

UKLANJANJE BENIGNIH PROMENA KOŽE 

Rešite se neugodnog estetskog problema

Benigne promene kože javljaju se kao posledica starenja kože i genetičkog nasledja. Ove promene se mogu javiti bilo gde na telu i narušiti estetiku i zdravlje naše kože. Zahvaljujući radiohirurgiji u ordinaciji Sculpturelle, uklanjanje benignih promena kože je komforno i brzo.

RADIOHIRURGIJA

Radiohirurgija je metoda koja koristi radio talase za uklanjanje benignih promena kože. Radiotalasi predstavljaju visokofrekventnu naizmeničnu struju kojom precizno odstranjujemo neželjenu promenu. Ovom procedurom oštećenje okolnih struktura kože je minimalno tako da je mogućnost nastanka ožiljaka svedena na minimum.

KANDIDATI

Svaka osoba je potencijalni kandidat, obzirom da su benigne promene kože zastupljene kod svih u većoj ili manjoj meri.

U benigne promene kože spadaju izrasline iznad nivoa kože sa bazom manjom od 1 cm:

  • Keratoze
  • Bradavice
  • Prošireni kapilari
  • Druge izrasline na koži

PRIPREMA

Pre same procedure uklanjanja benignih promena kože, potrebno je obaviti dermatološki pregled, gde ćete ujedno dobiti sve potrebne informacije za pripremu. Većina promena se može komforno ukloniti bez primene anestezije. U zavisnosti od toga da li je benigna promena u dubljem sloju kože, koristi se anestezija u vidu kreme ili lokalni anestetik.

PROCEDURA

Sama intervencija uklanjanja benignih promena traje nekoliko sekundi. Nakon procedure nema previjanja. Na mestu promene stvara se suva krasta koja spontano otpada za 3 do 14 dana.

NEGA I OPORAVAK

Kako bi oporavak kože bio kompletan, potrebno je pridržavati se lokalne terapije po uputstvu. Ožiljak koji ostaje nakon opadanja kraste je minimalan. Koža je na tom mestu svetlija i u narednih mesec dana je ne bi trebalo izlagati suncu. Vremenom će se boja kože na mestu intervencije izjednačiti sa bojom okolne kože.

PRE I POSLE