Niš, TC Kalča, II sprat, Lamela B, Lokal 35
+381 18 295 500 + 381 69 12 95 500

SKINCEUTICALS TRETMANI

Profesionalna dermokozmetika utemeljena na naučnoj bazi

SkinCeuticals je američki dermokozmetički brend broj jedan, posvećen cilju da poboljša zdravlje kože i uspori njeno starenje. Izrada SkinCeuticals dermokozmetike zasniva se na naučnoj osnovi da antioksidansi neutrališu dejstvo slobodnih radikala  te usporavaju proces starenja kože. Kada je u pitanju upotreba antioksidanata u dermokozmetičkoj industriji, istraživački duh i inovativnost su ono što pokreće SkinCeuticals da postave visoke standarde . Kao rezultat nastaju proizvodi nove generacije koji donose revoluciju na tržište estetske dermatologije.

SkinCeuticals priča počinje još davne 1994 godine, mnogo pre osnivanja same kompanije, zahvaljujući istraživačkom radu dr Sheldon Pinnel-a. Naime, dr Pinnel je prvi uspeo da stabilizuje čisti vitamin C visoke koncetracije i niske pH vrednosti i pretoči ga u kozmetičko rešenje. Od tada pa do danas naučni uspesi se nižu jedan za drugim a SkinCeuticals otvara vrata novoj eri dermokozmetike.

Filozofija brenda oslanja se na tri glavna stuba kada je u pitanju briga o koži a to su: PREVENCIJA starenja kože, KOREKCIJA oštećenja kože i ZAŠTITA od budućih oštećenja kože.

SkinCeuticals proizvodi izradjeni su od visokih koncentracija čistih, farmaceutski kvalitetetnih sastojaka, u kombinaciji sa prirodnim biljnim ekstraktima. Stvoreni su za optimalnu apsorpciju u koži i dizajnirani da zaustave i ispravljaju znakove prirodnog starenja kao i starenja kože uzrokovanog uticajima iz okoline.

Najbolji stručnjaci iz oblasti dermatologije i estetske hirurgije preporučuju SkinCeuticals dermokozmetiku. Kako bismo obezbedili vrhunske rezultate, u ordinaciji Sculpturelle, primenjujemo kombinaciju odgovarajućih kliničkih protokola i Skinceuticals dermokozmetike.

SKINCEUTICALS PROFESIONALNI TRETMANI

Skinceuticals profesionalni tretmani obezbedjuju regeneraciju i usporavaju starenje kože a sam način aplikacije visokokvlitetnih proizvoda učiniće ove tretmane izuzetno prijatnim i opuštajućim. U zavisnosti od tipa kože, primenjuju se različiti SkinCeuticals profesionalni tretmani. Vaš tip kože kao i odgovarajući protokol za negu, utvrdićemo nakon analize u ordinaciji Sculpturelle.

Prema SkinCeuticals filozofiji, Prevencija / Korekcija / Zaštita, formulisano je sedam protokola za negu kože:

 • INTENZIVAN TRETMAN (isušena koža)
 • TRETMAN IZBELJIVANJA (neujednačena boja kože)
 • KOREKTIVNI TRETMAN (koža sa znacima starenja)
 • NEŽAN TRETMAN (osetljiva koža)
 • TRETMAN DETOKSIKACIJE (problematična koža)
 • TRETMAN ZA ČIŠĆENJE KOŽE (za muškarce)
 • TRETMAN ZA OTKRIVANJE (kada nemate vremena za masažu)

Ukoliko prepoznajete svoj tip kože u nekim od gore navedenih, onda vam toplo preporučujemo da se prepustite kvalitetnom SkinCeuticals profesionalnom tretmanu.

Svaki od tretmana počinjemo detaljnim uklanjanjem šminke i mikropilingom kože radi dubinskog čišćenja. Na ovaj način koža je bolje pripremljena za hidrataciju, apsorpciju i korekcije.

Početak samog tretmana podrazumeva primenu antioksidativnih seruma Ce Ferulic, Serum 10 ili Phloretin CF, visokokoncentrisanih aktivnih supstanci koje ojačavaju kožu i sprečavaju njena buduća oštećenja. U nastavku tretmana koristimo serume, maske i kreme za hidrataciju i korekciju prisutnih oštećenja, koje će ispuniti sve potrebe Vaše kože. Tretman završavamo nanošenjem proizvoda sa visokim faktorom zaštite od sunca.

Nanošenje ovih visokoaktivnih, dermokozmetičkih proizvoda sprovodi se divnom manuelnom masažom kroz dve faze:

 • Prva masaža posebno je prilagodjena vašim potrebama
 • Druga masaža sa potpisom SkinCeuticals sastoji se od profesionalnih lekarskih tehnika za opuštanje lica

SKINCEUTICALS HEMIJSKI PILING

Hemijski piling predstavlja proceduru regeneracije i poboljšanja površine kože. Naime, kontrolisanim uklanjanjem površinskog sloja ćelija kože, podstičemo remodelovanje kolagena, čime popravljamo teksturu, izgled hiperpigmentacija, finih linija i bora i uklanjamo suvišne nečistoće kože. Kao rezultat dobijamo podmladjen izgled, ujednačen ten i blistavu, zategnutu kožu.

Prema dubini prodiranja u kožu hemijski piling može biti:

 • Veoma površinski piling – stratum corneum
 • Površinski piling – slojevi epiderma
 • Srednje duboki piling– papilarni derm
 • Duboki piling – retikularni derm

Efekat pilinga zavisi od vrste odnosno dubine hemijskog pilinga i određenog broja tretmana. SkinCeuticals površinski piling je formulisan na taj način da postiže vrhunske rezultate najmanjom mogućom koncentracijom odabranih kiselina. Program se sprovodi kroz 4 do 6 tretmana u razmaku od dve nedelje a dobijeni rezultat možemo uporediti sa jednim srednje dubokim pilingom.

SkinCeuticals piling rado preporučujemo i izvodimo u ordinaciji, naročito:

 • Kada je potrebno da popravimo neku od brojnih nepravilnosti kože (masna, nečista koža, proširene pore, hiperpigmentacije, fine linije i bore…)
 • Kao pripremimu kože za druge kliničke procedure (laser, needling dermapenom)
 • Kao povremeni tretman u cilju očuvanja dugoročnog efekta nakon postignutih rezultata serijom tretmana

Pregledom i detaljnom anamnezom, odredjujemo Vaš kvalitet kože, na osnovu čega formiramo individualni protokol i vrstu hemijskog pilinga.