Niš, TC Kalča, II sprat, Lamela B, Lokal 35
+381 18 295 500 + 381 69 12 95 500

MEZOPORACIJA

Mezoterapija bez igle

Koža lica pre ili kasnije počinje pokazivati znakove starenja, zavisno od toga kakvu joj negu priuštimo tokom života. Starenje kože je sasvim prirodan proces koji ne možemo zaustaviti, ali ga možemo usporiti. Jedna od nehiruških metoda kojom možemo ublažiti najupadljivije simptome starenja kože lica jeste mezoporacija, odnosno mezoterapija bez igle.

Mezoterapija bez igle je medicinska aparaturna tehnika koja omogućava brže i dublje prodiranje aktivnih supstanci u kožu i potkožno tkivo. Sam mezoterapijski tertman je zasnovan na 4 modaliteta od kojih je za razumevanje procesa delovanja najznačajnija elektroporacija ili mezoporacija. Naime, pod dejstvom pulsne naizmenične struje stvara se elektromagnetno polje pod čijim uticajem se formiraju privremeni vodeni kanali – mezopore. Mezopore se obrazuju u zaštitnom lipidnom sloju izmedju epiderma i derma, koji omogućavaju unos aktivnih materija u dublje slojeve kože. Zahvaljujući tome što su uspeli da dokažu fenomen elektroporacije i prisustvo vodenih kanala Peter Agre i Roderick MacKinnon dobili su prestižnu Nobelovu nagradu iz oblasti hemije, 2003. godine.

Osnovu tretmana uglavnom čini hijaluronska kiselina, kao i aminokiseline, vitamini, antioksidansi, minerali. U radu koristimo klinički ispitane preparate, odobrene kao bezbedne i za injekcionu primenu.

KANDIDATI

Obzirom da se prilikom mezoporacije lica ne koriste injekcije, klijenti koji imaju strah od igle prednost daju ovom tretmanu u odnosu na klasičnu mezoterapiju. Tretman mezoporacije nema neželjenih propratnih pojava i mogu ga koristiti osobe svih starosnih dobi. Bore na licu, opuštena i dehidrirana koža lica, poremećaj pigmentacije, samo su neki od problema s kojim se mezoporacija uspešno bori.

Mezoporaciju ne treba raditi u trudnoći, u slučaju epilepsije, karcinoma, dijabetesa, kod prisutnih metalnih proteza u telu, kao ni kod osoba sa pacemakerom.

PRIPREMA

Kao pripremni tretman radimo enzimski piling ili mikrodermoabraziju, zavisno od tipa kože, kako bi osigurali dublje prodiranje aktivnih supstanci.

PROCEDURA

Prilikom mezoporacije aktivne sastojke unosimo transdermalno, odnosno preko kože. Postupno, kroz nekoliko tretmana unošenja odredjene doze preparata, ublažavamo simptome starenja kože lica. Sama procedura je apsolutno bezbolna i traje oko 30 min.

Optimalno je uraditi 6 tretmana u razmaku od nedelju dana. Nakon toga tretmani održavanja postignutog efekta rade se jednom mesečno.
Mezoporacija se može uraditi i jednokratno, s ciljem postizanja brze rehidratacije i osvežavanja lica.

U zavisnosti od problematike najbolji rezultati se postižu kombinovanjem komplementarnih tretmana. Tu se prvenstveno misli na kombinaciju mezoterapije bez igle i radiotalasnog liftinga, kao najmoćnije metode nehirurškog liftinga. U ovom slučaju ne samo da ublažavamo znake starenja i propadanja kože već i usporavamo sam proces starenja, što i jeste krajnji cilj kada govorimo o nehirurrškim metodama podmladjivanja.

NEGA I OPORAVAK

Tretman mezoporacije je neinvanzivan i bezbedan, te nema neželjenih reakcija, izuzev slučaja alergija na neki od sastojaka.
Ne narušava se integritet kože, nema rizika od infekcije, nema bola ni otoka. Rezultati su vidljivi odmah, koža dobija zdraviji izgled.