Niš, TC Kalča, II sprat, Lamela B, Lokal 35
+381 18 295 500 + 381 69 12 95 500

LASERSKO UKLANJANJE CRVENILA KOŽE I PIGMENTNIH PROMENA

Fotorejuvenacija

Crvenilo i pigmentne promene kože dolaze do izražaja usled genetike i nepovoljnih uticaja spoljašnje sredine. Zbog ovih promena koža često izgleda starije nego što jeste. Fotorejuvenacija je tretman koji Vašoj koži može povratiti stari sjaj.

FOTOREJUVENACIJA

Fotorejuvenacija ili fotopodmladjivanje je veoma brza, efikasna, bezbolna i bezbedna metoda otklanjanja nesavršenosti kože. U okviru jedne procedure deluje se istovremeno i na teksturu i na tonus kože. Delujemo na eliminaciju pigmentnih promena i proširenih kapilara, dok delovanjem na dublje strukture derma podstičemo višestruko stvaranje elastina i kolagena, bez narušavanja integriteta kože.

Prilikom ovog tretmana koristimo laser medicinskog ranga. Iskustvo od 11 godina rada ovim laserom nam omogućava da odaberemo pravu dozu laserskog zraka, optimalnu  da ukloni nedostatke na koži a bezbednu da neželjenih posledica ne bude.

KANDIDATI

Tretman je namenjen lečenju akni i svih stadijuma ožiljaka od akni, problematične kože lica, tretiranju crvenila, hiperpigmentacija, proširenih pora , bora i opuštene kože lica.
Za lečenje akni i uklanjanje znakova oštećenja kože nema starosne granice. Ukoliko ranije krenemo sa otklanjanjem oštećenja, dok su ona još relativno kratko na koži, broj tretmana koji je potreban biće manji.

Lasersko uklanjanje crvenila kože i pigmentnih promena može se raditi na bilo kojoj problematičnoj regiji ali se najčešće ova metoda primenjuje na licu.

Fotorejuvenacija se ne preporučuje u letnjim mesecima. Predeo koji se tretira ne sme biti osunčan minimum 4 nedelje pre i 2 nedelje nakon tretmana. Ukoliko se izlažete suncu, koristitite kreme čiji je faktor zaštite (SPF) od 25 do 30.

PRIPREMA

Pre same procedure pristupamo temeljnom čišćenju Vaše kože a zatim na željeno područje nanosimo provodni gel. Jačinu laserskog snopa koji ćemo koristiti odredjujemo na prethodnom dermatološkom pregledu prema Vašem stanju kože.

PROCEDURA

Tretman obavljamo najsavremenijim medicinskim aparatom Synchro platform. Metoda koju koristimo je IPL (Intensive Pulsed Light) kontrolisane talasne dužine 550nm. Tretman traje 10 minuta za celo lice, ili 30 minuta za cela ledja. Kontaktni gel izmedju kože i sonde u potpunosti eliminiše neprijatne osećaje u toku sprovodjenja procedure.

Obično je potrebno 3 tretmana koji se ponavljaju na 3 – 4 nedelje. Preporučeni tretmani održavanja su jednom na 6 meseci ili jednom godišnje. Terapija aktivnih akni odvija se drugačijim protokolom.

Koža lica i vrata na dodir postaje mekša, finija, baršunasta, smanjuje se dubina bora, postaje glatka i zategnuta. Samim tim izgleda svežije i odmornije. Što je defekt na koži veći (ožiljci, hiperpigmentacije…), to je efekat tretmana vidljiviji. Najveći efekat se postiže u lečenju akni i ožiljaka od akni, jer to svakako predstavlja najvidljiviji problem kože lica. Sve otklonjene promene, otklonjene su trajno.

NEGA I OPORAVAK

Kako se crvenilo i pigmentne promene ne bi ponovo vratile, potrebno je negovati kožu. Obavezno koristite kremu sa visokim faktorom zaštite od sunca.

Svetski poznati dermatolozi i estetski hirurzi preporučuju Genosys i Skinceuticals brend. Antioksidativni serumi, preparati i kreme sa visokim hemijskim i fizičkim faktorima zaštite, starenje kože drže pod kontrolom. Usled korišćenja preparata dovoljno će biti da u narednih godinu dana uradite još 1 -2 tretmana laserskog uklanjanja crvenila kože i hiperpigmentacija i na taj način obezbedite dugotrajan efekat podmladjene kože.

Kao ovlašćeni i obučeni Genosys i Skinceuticals terapeuti odabraćemo pravu zaštitu i negu protiv starenja posebno za Vas.

PRE I POSLE