Niš, TC Kalča, II sprat, Lamela B, Lokal 35
+381 18 295 500 + 381 69 12 95 500

LASERSKO PODMLADJIVANJE KOŽE

Photofacial tretmani lica

Naša koža stari iz puno razloga, a mnogi su potpuno prirodni i neizbežni. Obzirom da je koža lica najizloženija spoljnim uticajima, na njoj se najviše poznaju tragovi vremena. Obično se prvo pojavljuju fine linije, a zatim vremenom postaju primetne i bore. Lice gubi na volumenu, dok se elastičnost kože smanjuje. Ove promene kože prepoznajemo kao početne, vidljive znakove starenja i vreme je da se ozbiljnije pozabavimo tretmanima lica.

Lasersko podmladjivanje ili korekcija kože, popularno nazivani Photofacial tretmani, mogu bitno popraviti izgled kože i smanjiti posledice njenog starenja. Poboljšavaju ten i stimulišu kožu da bude zdravija i otpornija. Odlični rezultati se osim na licu i vratu, postižu i na koži šaka, koje često odaju godine.

KANDIDATI

Lasersko podmladjivanje kože preporučujemo svima koji žele vratiti mladalački izgled kože bez hiruških intervencija.

Photofacial tretmani su osmišljeni tako da:

  • Smanjuju crvenilo na licu
  • Sužavaju pore
  • Izbeljuju hiperpigmentacije
  • Brišu sitne bore
  • Učvršćuju kožu

PRIPREMA

Pre tretmana, radimo pregled i procenjujemo stanje Vaše kože. Na osnovu toga odredjujemo parametre i jačinu laserske energije koja će se u tretmanu koristiti. Znanje i iskustvo od 11 godina u primeni lasera su u ovom tretmanu posebno važni. Individualno odredjujemo pravu dozu laserskog zraka tako da optimalno ukloni nedostatke na koži a pri tome bude potpuno bezbedna.

Po odredjivanju laserskog zraka, tretman podmladjivanja započinjemo temeljnim čišćenjem kože i neophodnim nanošenjem provodnog gela.

PROCEDURA

Većina klijenata tretman opisuje kao blago peckanje, samo u trenutku impulsa lasera. Ukupno vreme pripreme i trajanja tretmana jeste 30 minuta, dok sam rad laserom traje 5 – 10 minuta.

Tretmani podmladjivanja kože se najčešće rade na celom licu, ali se za odredjene problematične regije mogu radititi i parcijalno.

Zavisno od početnog stanja kože preporučićemo Vam broj potrebnih tretmana. Radi postizanja maksimalnog efekta, obično radimo seriju od 3 – 5 tretmana na 4 nedelje. Tako se u periodu od rane jeseni do kasnog proleća koža može u velikom stepenu podmladiti. U toku najsunčanijeg dela godine ovi tretmani se ne preporučuju.

NEGA I OPORAVAK

Koža je nakon samog tretmana prosvetljena i blistava, nema potrebe za hladjenjem i umirujućim maskama, aplikuje se samo krema sa visokim faktorom zaštite.

Kada postignemo maksimalni efekat kroz seriju tretmana, nastupa potreba za odgovarajućom negom. U ovom slučaju, naša preporuka jesu brendovi GenosysSkinceuticals. Reč je o vrhunskoj dermokozmetici preporučenoj od strane najboljih dermatologa i plastičnih hirurga u svetu. Kao ovlašćeni i obučeni terapeuti odabraćemo pravu negu protiv starenja posebno za Vas. Primenom antioksidativnih seruma i preparata kao i korišćenjem krema sa visokim hemijskim i fizičkim faktorima zaštite, starenje kože izazvano spoljnim uticajima možemo držati pod kontrolom.

Ukoliko se pridržavate saveta nege, narednih godina biće dovoljno da u kasnu jesen uradimo još 1 – 2 tretmana, kako bi otklonili posledice letnjeg sunca i stimulisali fibroblaste na proizvodnju kolagena.