Niš, TC Kalča, II sprat, Lamela B, Lokal 35
+381 18 295 500 + 381 69 12 95 500

KARBOKSITERAPIJA

Tretman oksigenacije tkiva

Predstavljamo Vam tretman oksigenacije tkiva, podjednako delotvoran kao kada se CO2 ubacuje iglicama kroz kožu a procedura je potpuno neinvazivna.

Karboksiterapija je metoda primene ugljen dioksida u cilju povećanje koncentracije kiseonika u tkivima i njihovog boljeg funkcionisanja. Ova metoda se dugo primenjuje u estetskoj medicini ali do sada za lice nije bila široko zastupljena jer se gas pod kožu uvodio iglom.

Karboksiterapija se izvodi jedinstvenom carboxy maskom, koja u potpunosti zamenjuje dugo primenjivan tretman aplikacije gasa iglom.

Mehanizam dejstva je jednostavan: uvodjenjem CO2 u tkivo, šire se krvni sudovi i povećava priliv krvi u tretirano mesto. Organizam dobija signal da treba da napravi ravnotežu gasova i povećava koncentraciju kiseonika da bi eliminisao višak CO2.

Ćelije tkiva upijaju oslobođeni kiseonik što pospešuje njihov metabolizam. Time je postignuta ubrzana regeneracija tkiva usled veće koncentracije kiseonika.

KANDIDATI

Karboksiterapija je idealna za umornu kožu koja je izložena stresu i zagađenju. Ukoliko želite da vaša koža dobije blistav i svež izgled, preporučujemo karboksiterapiju. Karboksiterapija je savršen tretman pred važan događaj ili uvod u bilo koju drugu proceduru.

Indikacije karboksiterapije su brojne:

  • Hidratacija, održavanje optimalnog balansa količine vode i masti u koži
  • Tonizacija kože, poboljšanje cirkulacije i brže uklanjanje štetnih produkata metabolizma
  • Redukcija bora podsticanjem sinteze kolagena i elastina
  • Izbeljivanje pega i fleka
  • Tretman akni, preko uticaja na smanjenje upaljenih i smanjujući nastanak novih akni, brži i potpuni oporavak kože
  • Tretman ožiljaka od akni, kombinovani tretman sa Dermapenom koji dovodi do povećane proizvodnje kolagena

PRIPREMA

Pre samog tretmana neophodno je ukloniti šminku sa lica. Potrbno je da koža bude čista bez kozmetičkih preparata na sebi.

PROCEDURA

Nakon jednostavne aplikacije gela, posebne formulacije, na regiju koju tretiramo, stavljamo specijalnu masku (drugu komponentu). Na taj način nastaje reakcija i stvaranje CO2 koji lako ulazi pod kožu, a stimulacija cirkulacije dovodi do širenja krvnih sudova i blagog crvenila kože na mestima aplikacije.

Usled prodiranja CO2 do ćelija kože dolazi do oslobađanja kiseonika iz hemoglobina crvenih krvnih zrnaca. Taj kiseonik koriste ćelije kože za svoju revitalizaciju. Otuda i nastaje efekat podmlađivanja na ćelijskom nivou.

NEGA I OPORAVAK

Karboksiterapija nema neželjene efekte jer je CO2 gas koji je prisutan u našem organizmu i učestvuje u metaboličkim procesima. Ne zahteva vreme oporavka, koža je blistavog i svežeg izgleda nakon tretmana.