Niš, TC Kalča, II sprat, Lamela B, Lokal 35
+381 18 295 500 + 381 69 12 95 500

DUBOKA REJUVENACIJA

Ravnomerna mezoterapija sa peptidima i kolagen indukciona terapija u istom tretmanu

Kombinovanjem mehaničke i stimulacije kože najmodernijim Genosys preparatima, utičemo na uvećanje sinteze kolagena i elastina i poboljšanje opšteg izgleda i zdravlja kože. Ovaj tretman predstavlja spoj ujednačene mezoterapije (koja je intenzivnija od uobičajene mezoterapije) i stimulacije dubljih slojeva kože na ćelijskom nivou bez ablacije (guljenja epiderma).

Unapredjenjem kvaliteta kože prirodnom stimulacijom postižemo dugotrajne rezultate. Kombinacija ove procedure i Genosys No needle karboksi terapije EZCO2 i/ili terapije SRS voćnim kiselinama daje još initenzivniju stimulaciju i bolji rezultat.

U tretmanu se koristi Genosys Dermafix, aparat sa sterilnim nastavcima i šestougaonim iglicama od hirurškog čelika dužine od 0,5 do 2 mm. Koju ćemo dužinu iglice upotrebiti zavisi od tipa kože i indikacija i onoga sto pacijent želi da dobije.

Praveći mikronidling-om uslovne mikropovrede na nivou dermisa podstičemo niz procesa u koži u cilju samozalečenja i samoregeneracije, te dolazi do stimulacije fibroblasta i veće produkcije kolagena i elastina u koži i boljeg stepena prokrvljenosti.

Takvom stimulacijom cirkulacije, uz primenu različitih stimulatora, faktora rasta, peptida i biljnih ekstrakata, prilagodjenog hijalurona, efekti se drastično pojačavaju. Ubacuje se i patentirani peptid skoro identičan GF (faktoru rasta) izolovan iz biljaka koji učestvuje u prirodnim mehanizmima regeneracije kože. Ubrzava zarastanje povreda, povećava sintezu kolagena i elastina, obnavlja kapilarnu mrežu.

Dokazano je da je nakon terapije mikronidling-a (mikroiglicama) pojačana penetracija preparata i do 40 puta.

Peptidi koje unosimo ovim putem u kožu su:

Sh-polypeptide 7

Patentirani protein slične strukture kao humani hormon rasta (faktor rasta), vezuje se za njegove receptore i aktivira matične ćelije koje su migrirale u bazalni sloj epiderma. Moćne matične ćelije stvaraju nove ćelije u epidermisu.

Copper Tripeptide-1

Stimuliše sintezu kolagena u fibroblastima, povećava akumulaciju proteina, glikozaminoglikana i DNK u oštećenoj koži.

Palmitoyl Oligopeptide

Povećava produkciju kolagena, elastina, hijaluronske kiseline i glikozaminoglikana.

Palmitoyl Tetrapeptide-7

Redukuje crvenilo traumatizovane kože, vrši stimulaciju i regeneraciju kolagenih vlakana u dermisu.

Acetyl Hexapeptide-8

Dejstvo protiv bora preko opuštanja mišića.

KANDIDATI

Duboka rejuvenacija se koristi za:

  • Tretman opuštene kože (lica, vrata, dekoltea)
  • Tretman proširenih pora i masne kože i akni
  • Tretman ožiljaka (od akni, boginja i druge vrste ožiljaka, ne uključujući keloide)
  • Tretman za fine bore i linije na licu (oko očiju i usana, na čelu, obrazima, vratu i dekolteu)

PRIPREMA

Pre tretmana radimo pregled, procenjujemo stanje Vaše kože i na osnovu toga odredjujemo dužinu iglice koju ćemo upotrebiti u proceduri.

PROCEDURA

Procedura terapije mikroiglicama traje 15 – 40 minuta u zavisnosti od stanja i tipa kože, nakon čega na koži nastaje crvenilo (od blagog do intenzivnijeg, zavisno od tipa kože i izbora dužine iglice), koje traje od par sati do maksimum 48 sati.

Potrebno je uraditi 4 – 6 tretmana u razmacima od 4 – 6 nedelja. Prvi rezultati u vidu osvežene, blistavije, zategnutije i čistije kože vide se nakon nekoliko dana, a pravi rezultati sinteze kolagena za par meseci. Preporučuju se tretmani održavanja 1 – 2 puta godišnje, moguće je i kombinovanje sa drugim procedurama.

NEGA I OPORAVAK

Vreme oporavka je brzo, tretman je neinvazivan, neablativan, ne ostavlja ogrebotine, modrice niti otoke. Preporučuje se primena kvalitetne kreme sa zaštitnim faktorom (Genosys MSC SPF40++) narednih nedelju dana i pošteda od šminkanja u trajanju od 24 sata.

NAPOMENA:
Tretman Dermafixom je postupak poveren isključivo lekarima koji poseduju medicinsko znanje o anatomiji kože, pravilima sterilizacije i rukovanju ovim aparatom i dobro obučenim kozmetolozima/kozmetičarima. Svako nestručno korišćenje može dovesti do oštećenja kože, bakterijskih ili virusnih infekcija.

PRE I POSLE