Niš, TC Kalča, II sprat, Lamela B, Lokal 35
+381 18 295 500 + 381 69 12 95 500

ZAŠTO JE DEPILACIJA ŠEĆERNOM PASTOM POPULARNA?

Šta je šećerna pasta?

Šećerna pasta je 100% prirodan proizvod koji se sastoji od šećera i vode tako da ne dovodi do iritacija i alergijskih reakcija. Dostupna je u različitim gustinama koje se razlikuju po rastegljivosti što znači da je moguće individualno je prilagoditi za rad u zavisnosti od specifičnih uslova kože i dlaka, tretiranog dela tela, odnosno temperature tela i prostorije u kojoj se tretman radi.

Da li je šećerna pasta jednostavna za upotrebu?

Veoma je jednostavna za upotrebu, nežna za kožu, a upotrebljava se bez traka za razliku od voska. Pasta se može upotrebiti za uklanjanje dlačica sa svih delova tela i lica muškaraca i žena, uključujući i intimne zone tela.

Da li depilacija šećernom pastom može da izazove crvenilo i podliv?

Šećerna pasta se koristi pri normalnoj telesnoj temperaturi te stoga sprečava zagrevanje krvi, smanjujući mogućnost crvenila i podliva izazvanih toplotom. Izuzetno je pogodna za depilaciju problematične kože i osetljivih delova tela. Savršeno je prilagodljive teksture i ima ulogu da smanji rast dlaka uz primenu pratećih proizvoda za negu, a sa druge strane održava kožu klijenata nežnom.

Na koji način depilacija šećernom pastom funkcioniše?

Šećerna pasta se lagano nanosi na kožu u smeru suprotnom od rasta dlake, bez vršenja pritiska na kožu. Lagano nanošenje koje je prijatno, omogućava pasti da prodre dublje u folikul, što dovodi do detaljnijeg uklanjanja dlačica. Dlaka se uklanja u smeru rasta.

Da li je depilacija šećernom pastom bolna?

Šećerna pasta je veoma nežna i hranljiva za kožu. Ne lepi se za kožu već uklanja samo suve i izumrle ćelije poput blagog pilinga, što pogoduje koži i osećaj bola sveden je na minimum. Ovo omogućava nanošenje paste na isto mesto više puta bez straha od rastezanja kože i jakog bola.

Da li se šećernom pastom mogu ukloniti kraće dlačice?

Šećernom pastom se mogu ukloniti vrlo kratke dlačice! Pravilnom tehnikom dlaka se uklanja u smeru rasta zbog čega je pucanje i kidanje svedeno na minimum. Idealna dužina dlake za depilaciju šećernom pastom je 4 – 6mm, mada se mogu ukloniti i dlake dužine 2mm.

Koliko traje period izmedju dve depilacije šećernom pastom?

Šećerna pasta detaljno uklanja dlačice i smanjuje njihovo urastanje tako da je period izmedju dve depilacije šećernom pastom duži u odnosu na period nakon depilacije voskom.

O ostalim uslugama depilacije, koje ordinacija Sculpturelle ima u ponudi, možete pročitati na stranici DEPILACIJA.

TEKST IZ USLUGA KOJI IDE POSLE TOPLE I HLADNE DEPILACIJE

DEPILACIJA ŠEĆERNOM PASTOM

Šećerna pasta je prirodan proizvod koji se sastoji od šećera i vode, vrlo je jednostavna za upotrebu a nežna i hranjljiva za kožu. Prilikom uporebe šećerne paste, ne koriste se trake za depilaciju a pasta se ne lepi za kožu tako da je osećaj bola sveden na minimim. Depilacija šećernom pastom pogodna je za sve delove tela i lica, kod muškaraca i žena, uključujući i intimne zone tela.

Šećerna pasta se koristi na normalnoj telesnoj temperaturi tako da se može nanositi više puta na isto mesto, bez straha od opekotina i podliva, tako da je preporučujemo osobama sa osetljivom kožom. Savršeno je prilagodljive teksture, dostupna u različitim gustinama koje se razlikuju po rastegljivosti, što znači da omogućava individualno prilagođavanje različitim tipovima kože, dlake i tretirane regije tela. Lagano nanošenje šećerne paste u smeru suprotnom od rasta dlake, bez vršenja pritiska, je prijatno i omogućava pasti da prodre dublje u folikul, što rezultira detaljnijim uklanjanjem dlake. Depilacija šećernom pastom može ukloniti i vrlo kratke dlačice! Dlaka se uklanja u smeru rasta zbog čega je pucanje svedeno na minimum.

Depilacija šećernom pastom ima dugotrajniji efekat u odnosu na druge vrste depilacija, ne izaziva alergijske reakcije, smanjena je mogućnost urastanja dlaka a blagi piling koji se postiže šećernom pastom kožu čini mekom i glatkom.

Više o depilaciji šećernom pastom možete pročitati  u našem blogu.