Niš, TC Kalča, II sprat, Lamela B, Lokal 35
+381 18 295 500 + 381 69 12 95 500

CELLULAR MATRIX - PRP SA HIJALURONOM

Regenerativna medicina podmlađuje uz očuvan prirodan izgled

Cellular Matrix

Celullar Matrix je novi proizvod renomiranog švajcarskog proizvodjača Regenlab, vodeće labaratorije u razvoju regenerativne medicine. Predstavlja kombinovanje sopstvene plazme bogate trombocitima – PRP sa hijaluronom i koristi njihov sinergistički učinak.

Hijaluronska kiselina je polisaharid koji je sastavni deo kože. Mlada koža ima puno hijaluronske kiseline koju vremenom postepeno gubi, što je jedan od razloga zbog kojih se pojavljuju simptomi starenja kože i prve bore. Kada se hijaluronska kiselina unese u kožu, njen osnovni zadatak je da vezuje vodu, čime se koža hidrira a kolagen regeneriše.

PRP je deo krvne plazme obogaćene trombocitima, faktorima rasta i matičnim ćelijama. To su upravo elementi krvi odgovorni za zarastanje rana nakon povrede. Unoseći ih pod kožu podstičemo stvaranje novog kolagena i matičnih ćelija i stvaranje novih krvnih sudova, pa možemo očekivati da kožu dugoročno obnavljamo sastojcima sopstvene krvi.

Dokazano je da prisustvo ovog oblika hijaluronske kiseline značajno produžuje vreme dejstva aktiviranih trombocita, pa se može očekivati i znatno veči efekat nakon samo jednog tretmana. Način aplikacije Cellular matrixa takođe se razlikuje od primene PRP, aplikuje se u dublje slojeve kože, do samog mišića i ligamenta.

KANDIDATI

Ukoliko prepoznate da je Vaša koža opuštena i gubi sjaj, obrazi upali a lice poprima umoran izgled, Cellular matrix A- PRP tretman je pravi tretman za Vas.

Idealni kandidati su osobe koje nisu narušile prirodan izgled lica drugim injekcionim tretmanima i implantima.

Ovim tretmanom se mogu korigovati i ostale promene strarenja kože:

  • Sitne (diskretne) bore
  • Nazolabijalne bore
  • Marionete
  • Podočnjaci
  • Tamni kolutovi oko očiju
  • Keloidi i duboki ožiljci

PRIPREMA

Protokol primene Cellular Matrix A-PRP tretmana zavisi od dubine i stepena izraženosti bora, ožiljaka itd. Lekar odlučuje o odgovarajućem izboru tretmana zajedno sa pacijentom, kako bi se postigao najbolji mogući rezultat iz tog razloga je neophodno doći u našu ordinaciju na konsultacije.

PROCEDURA

1. Na samom početku pristupa se vadjenju krvi (4 ml). Vađenje krvi i aplikacija Cellular Matrix-a izvodi se u sterilnim uslovima, kako bi se izbegla mogućnost pojave infekcija.

2. Nakon vadjenja krvi, pristupa se separaciji krvnih komponenti centrifugiranjem a zatim se mešaju hijaluronska kiselina i A-PRP.

3. Aplikacija Cellular Matrix-a na željenu regiju po individualnom protokolu za svako lice.

Jedan Cellular Matrix tretman traje od 30 minuta do 1 sat, nakon čega se možete vratiti svakodnevnim aktivnostima.

REZULTATI

Neposredan efekat u vidu hidratacije i povećanog volumena,  kao i poboljšanje teksture kože, vidljiv je u prvim danima nakon tretmana. Postepeno oslobađanje faktora rasta i prirodna regeneracija tkiva, dovešće do popravljanja celokupnog izgleda u periodu od  dve nedelje nakon tretmana.

Za najbolje rezultate preporučujemo  seriju od tri tretmana: drugi se radi 30 dana  nakon prvog,  treći 30 dana nakon drugog ili  6 meseci nakon drugog, u zavisnosti od početnog stanja. Rezultati tretmana trajaće i do dve godine, nakon čega se preporučuje ponavljanje tretmana.

NEGA I OPORAVAK

Obzirom da je Cellular Matrix medicinsko sredstvo koje kombinuje krv pacijenata sa neukrštenom hijaluronskom kiselinom, postoji neznatan rizik od alergijske reakcije. Tretman može izazvati pojavu crvenila i edema na mestu uboda. Rezultati su vidljivi dve nedelje nakon tretmana.